Da so cene na Hrvaškem previsoke? Spili smo kavo na tržnicah v Pulju, Mariboru in Ljubljani, tukaj so računi

BB, BP
08.10.2024 12:00

Potem ko smo spili kavo na skrajnem jugu Istre, smo se odpravili še na tržnici v Mariboru in Ljubljani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Račun s puljske tržnice ...
Večer

Tudi letošnje poletje so zaznamovale spletne objave o previsokih cenah na Hrvaškem, kjer počitnikujejo številni Slovenci. Tamkajšnja spletna vplivnica je tako na primer pisala, kako je v Dubrovniku kupila tri zvitke bureka za dvajset evrov, turistko iz Avstralije so presenetile cene v hrvaški prodajalni sladkarij, da bi turiste cene letos lahko neprijetno presenetile, pa je v članku z naslovom "Dopust na Hrvaškem? Pripravite se, drago bo..." že pred začetkom poletja svaril znani češki portal Novinky.cz.

Riževa čokolada na Hrvaškem bistveno dražja kot v BiH, kakšna pa je njena cena v Sloveniji?

Očitkov o hrvaški "obmorski draginji" se je nabralo veliko, ob njih pa tudi bolj spravljivih izjav zvestih, rednih gostov, ki pravijo, da stanje še zdaleč ni tako oderuško, da se še zmeraj da najesti in napiti za razumno ceno ter da o podražitvah v glavnem tarnajo tisti, ki so sedli v dražje, bolj trendovske in turistično izpostavljene lokale. Kaj je torej res? 

Kofetkanje na Hrvaškem vedno dražje: Kava z mlekom tudi šest evrov

Ob koncu poletja smo se odpravili v Pulj, kjer je bilo ob zadnjih toplejših dnevih še veliko turistov. Kavo smo spili v lokalu v prvem nadstropju tamkajšnje (zaprte) tržnice, ki s svojimi mesnimi in ribjimi dobrotami ter zunanjo ponudbo na stojnicah velja za nekakšno zbirališče tako domačinov kot tujih obiskovalcev. Naročili smo espresso in mali macchiato, cena pa? Za prvega smo odšteli 0,93 evra, za drugega pa 1,06 evra, kar pomeni, da smo morali poravnati račun za 1,99 evra.

Večer

In ker so nas cene pozitivno presenetile, smo spili kavo še na mariborski in ljubljanski tržnici. V neposredni bližini Osrednje mariborske tržnice na Vodnikovem trgu smo tako obiskali dva prostora, kjer ponujajo tudi kave. Oba lokala se ponašata s popolnoma enakima cenama za espresso in macchiato, kar je v današnjem času redkost, saj se cene kave pogosto razlikujejo, odvisno od lokacije, kvalitete in ponudbe. Espresso tako v Gostilni Zlati lev kot v Baru Splavarček stane 1,40 evra, medtem ko macchiato doseže ceno 1,50 evra.

Večer

Na ljubljanski tržnici, kjer se sprehajajo številni turisti, so cene kave še višje. Sedli smo v enega izmed lokalov pod znamenitimi Plečnikovimi arkadami in za dva macchiata poravnali račun za štiri evre.

Večer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta