V Milanu prijeli domnevna terorista, bila naj bi člana skrajne skupine Islamska država

STA, Va
17.10.2023 11:42

Egipčan in Italijan egiptovskega rodu, ki sta osumljena tudi financiranja teroristične organizacije, naj bi spodbujala teroristične akcije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Milano
Profimedia

Italijanske oblasti so davi v Milanu izvedle protiteroristično operacijo, v kateri so prijeli domnevna terorista. Policija je sporočila, da gre za Egipčana in italijanskega državljana egiptovskega rodu, ki ju obtožujejo članstva v teroristični organizaciji. Spodbujala naj bi tudi teroristične akcije.

Državni tožilec v Milanu Marcello Viola je povedal, da, sta bila moška izjemno aktivna v spletni propagandi v imenu skrajne skupine Islamska država (IS), katere člana sta bila in ki sta ji prisegla zvestobo. Osumljena sta tudi financiranja IS.

Državni tožilec je dodal, da njuna aretacija ni povezana z napadom v Bruslju v ponedeljek, v katerem sta bila ubita dva človeka, eden pa je bil ranjen.

Po poročanju italijanske tiskovne agencije Agi sta moška pošiljala denar vdovam nekdanjih borcev IS ter enemu od članov te skupine.

Italijanski zunanji minister Antonio Tajani je aretacijo skrajnežev IS pozdravil.

V luči trenutnega dogajanja na Bližnjem vzhodu je Italija poostrila varnostne ukrepe, da bi preprečila napade skrajnežev. Ministrstvo za notranje zadeve je v zadnjih dneh pozvalo, da je zaradi skrbi pred radikaliziranimi ljudmi treba pozorno opazovati objekte, kjer so nastanjeni begunci.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta