V potresu v Iranu poškodovanih več kot 100 ljudi

STA, A.L.
18.01.2023 17:28

V današnjem potresu na severozahodu Irana je bilo poškodovanih vsaj 120 ljudi, potres pa je poškodoval tudi več sto zgradb, navedbe lokalnih oblasti povzemajo tuje tiskovne agencije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Magnituda potresa z epicentrom v bližini meje s Turčijo je po podatkih ameriške potresne opazovalnice USGS dosegla stopnjo 5,8.

Seizmološki center univerze v Teheranu je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sicer sporočil, da je imel potres magnitudo 5,4, zaznali pa so ga na globini 12 kilometrov.

Oblasti so na prizadeta območja poslale reševalce humanitarne organizacije Rdečega polmeseca, po poročanju iranske državne televizije pa težave prebivalstvu prizadetih območij povzročajo nizke temperature.

Iran leži na stičišču več velikih tektonskih plošč, kjer so potresi pogosti.

Potres z največ smrtnimi žrtvami v sodobni zgodovini Irana je državo prizadel leta 1990 in je imel magnitudo 7,4. Na severu države je umrlo 40.000 ljudi, 300.000 jih je utrpelo poškodbe. Pol milijona ljudi je zaradi potresa ostalo brez strehe nad glavo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta