V prostorih poveljnika ukrajinske vojske, ki ga predsednik Zelenski ne ceni več, našli prisluškovalno napravo

STA, M.R.
18.12.2023 09:32

V enem od prostorov v štabu ukrajinske vojske, ki naj bi jih v prihodnosti uporabljal vrhovni poveljnik ukrajinskih oboroženih sil Valerij Zalužni, je ukrajinska varnostna služba v nedeljo našla nedelujočo prisluškovalno napravo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poveljnik ukrajinskih sil Valerij Zalužni
REUTERS

"Po doslej znanih podatkih je bila naprava v nedelujočem stanju. Poudarjamo, da ni bila najdena neposredno v pisarni Valerija Zalužnega, temveč v enem od prostorov, ki bi jih lahko uporabljal v prihodnosti," je v izjavi navedla ukrajinska varnostna služba.

Dodali so, da poleg domnevno nedelujoče prisluškovalne naprave, ki jo bodo še preučili, niso našli nobenega medija za shranjevanje podatkov ali drugih sredstev za prenos zvoka na daljavo.

Tako ukrajinski kot tuji mediji so v zadnjem času poročali o naraščajočih napetostih v odnosih med Zalužnim in ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim.

Zalužni je novembra dejal, da je v konfliktu med Rusijo in Ukrajino prišlo do pat položaja, s čimer se Zelenski ni strinjal, njegovo oceno pa so zavrnili tudi v Kremlju. Ukrajinske oblasti se medtem trudijo, da bi svoji državi v boju proti ruskim silam zagotovile nadaljnjo podporo zahodnih zaveznic.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta