V Zagrebu eksperiment "stare normalnosti": Poslovno srečanje za 50 do 70 ljudi, poroka za 130. Kdo lahko pride?

12.05.2021 14:56
Vse udeležence prvega in drugega zbiranja bodo čez teden dni testirali.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cepljenje v Zagrebu.
EPA

Poslovno srečanje in poroko bodo simulirali v Zagrebu, z dvema različnima testnima skupinama in na različnih lokacijah. 

Najprej se bo na "zasebno-poslovnem" dogodku ta četrtek zbralo od 50 do 70 ljudi. "Simulirali bomo nekaj, na kar smo navajeni, a smo malo pozabili," je danes povedala Dijana Mayer, epidemiologinja iz hrvaškega zavoda za javno zdravje HZJZ.

To bo nekakšno druženje po službi. Začelo se bo ob 18. uri v zadnjem nadstropju enega od nebotičnikov v Zagrebu, deloma na odprtem, deloma znotraj in po sistemu stojišč, poroča index.hr. 

No, kljub vsemu je to varni eksperiment. Pogoj za udeležbo sta prejeti dve dozi cepiva proti covidu-19. Organizatorji in strežno osebje pa bodo morali na hitri test.  

V soboto sledi nato testna poroka s 100 do 130 udeleženci. "Navzoči bodo cepljeni z dvema dozama, tisti, ki so v zadnjih šestih mesecih covid preboleli, in tisti z negativnim testom," je razložila Mayerjeva.  

Vse udeležence prvega in drugega zbiranja bodo čez teden dni testirali in to bo smerokaz za nadaljnje ukrepanje - in popuščanje omejitev - v epidemiji na Hrvaškem. Z junijem bi bilo dovoljeno zbiranje več od zdajšnjih 25 oseb, delovni čas pa bi se podaljšal do 22. ure.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta