V zaporu umrl eden največjih finančnih goljufov Bernie Madoff

ZUR
14.04.2021 16:41
Bernie Madoff je bil zaradi finančnih goljufij obsojen na 150 let zapora.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: FPA
Peter Foley

V zaporu v ameriški Severni Karolini je umrl 82-letni Bernie Madoff. V zgodovino se je zapisal po največji piramidni oziroma ponzijevi shemi. Leta 2009 je priznal krivdo poslovne goljufije in bil obsojen na 150-letno zaporno kazen. Madoff je umrl naravne smrti v zveznem zdravstvenem centru Butner v ameriški Severni Karolini. Star je bil 82 let.

Madoff, ki je nekdaj v javnosti užival ugled uspešnega poslovneža, je v letih 1991 in 2008 svoje vlagatelje ogoljufal za skoraj 65 milijard ameriških dolarjev oziroma slabih 55 milijard evrov. S tem pa izpeljal največjo finančno goljufijo, ki je temeljila na piramidni oziroma ponzijevi shemi. Njegove premoženje je bilo po obsodilni sodbi zaplenjeno in prodano na dražbi.

Lani so njegovi odvetniki zaprosili za predčasno izpustitev iz zapora, saj naj bi bil Madoff neozdravljivo bolan. Prošnja je bila zavrnjena.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta