V zračnem napadu na begunsko zavetišče v mestu Gaza več mrtvih

STA, Gr.G.
21.09.2024 15:16

Napad naj bi bil usmerjen proti borcem Hamasa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V izraelskem raketnem napadu na begunsko zavetišče v nekdanji šoli v mestu Gaza je bilo danes ubitih 19 ljudi, med njimi 13 otrok in šest žensk, več kot 30 je bilo ranjenih, je sporočila palestinska civilna zaščita. Izraelska vojska navaja, da je bil napad usmerjen proti borcem Hamasa, poročajo tuje agencije.

Med ranjenimi v napadu na nekdanjo šolo Al Zajtun C, kjer je zavetišče našlo na tisoče razseljenih ljudi, so bili večinoma otroci in ženske, sporočilo palestinske civilne zaščite navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Reuters

Izraelska vojska je medtem sporočila, da so "zračne sile izvedle natančen napad na teroriste, ki so delovali v poveljniškem in nadzornem centru Hamasa v mestu Gaza". Po njihovih navedbah se je vojaški cilj nahajal v šoli Al Falah ob poslopju šole Al Zajtun.

Današnji napad je zadnji v vrsti izraelskih napadov na poslopja nekdanjih šol, kamor so se zatekli razseljeni prebivalci Gaze.

EPA

Izrael je tovrstne napade že večkrat utemeljil z obveščevalnimi podatki, na podlagi katerih naj bi se tam skrivali pripadniki Hamasa.

Po podatkih palestinskega ministrstva za zdravje je bilo od začetka vojne v Gazi ubitih najmanj 41.391 ljudi. Vsaj 95.760 jih je bilo ranjenih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta