(VIDEO) Bolivijski predsednik priskočil na pomoč gasilcem v obsežnem požaru in se izgubil v džungli

A.L.
30.08.2019 16:04

Po podatkih bolivijske vlade je ogenj uničil 1,2 milijona hektarjev gozda v Boliviji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ne le amazonski pragozd, gori tudi v Boliviji, kjer se gasilci soočajo z obsežnimi požari. Na pomoč jim je priskočil tudi bolivijski predsednik Evo Morales, ki je hkrati poskrbel za kar nekaj skrbi. Na velikem gozdnatem območju se je namreč za več kot eno uro izgubil, poročajo tuji mediji. Po intenzivnem iskanju so vojaki bolivijskega predsednika naposled uspeli najti in ga pospremiti na varno. Sodelujoči v iskalni akciji in predsednik so se dogodku dodobra nasmejali.
{twitter}https://twitter.com/VOANews/status/1166510899705856000{/twitter}
"Imel sem manjšo avanturo. Približno eno uro sem bil izgubljen v džungli. Zahvaljujoč vojakom sem našel pot nazaj," je povedal novinarjem. Televizija Uno je po dogodku objavila posnetek, na katerem je slišati predsednika, ki v temi govori "kje ste".
Na vzhodnem delu države je trenutno 342 požarov, kar je, po besedah Moralesa, dvakrat več kot v istem obdobju lani. Po  podatkih bolivijske vlade je ogenj uničil 1,2 milijona hektarjev gozda v Boliviji.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta