(VIDEO) Kanadski premier ob vprašanju o Trumpu za več sekund obmolknil, nato pa ...

STA, M.R.
03.06.2020 15:24

Kanadski premier Justin Trudeau je v torek obmolknil za več kot dvajset sekund, preden je odgovoril na vprašanje o odzivu na grožnjo predsednika ZDA Donalda Trumpa z vojsko za umiritev nasilja na protestih, ki trenutno pretresajo ZDA. Nato se je diplomatsko izognil neposrednemu odgovoru in dejal, da zaprepadeno opazujejo dogajanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kanadski premier Justin Trudeau
Reuters

"Z grozo in zaprepadenostjo spremljamo, kar se dogaja v ZDA," je na novinarski konferenci na vprašanje naposled odgovoril kanadski premier. Dodal je, da je "napočil čas, da se ljudi spravi skupaj, čas za poslušanje ter tudi čas za nauk, da se krivice dogajajo kljub napredku v zadnjih letih in desetletjih"
"Za nas Kanadčane pa je čas, da spoznamo, da imamo tudi mi svoje izzive," je poudaril in dodal, da se tudi temnopolti Kanadčani vsak dan soočajo z diskriminacijo. "V Kanadi je sistematična diskriminacija," je opozoril in pojasnil, da so omenjeni državljani obravnavani na drugačen način kot ostali. "To je nekaj, česar številni med nami ne opazimo. A to je za diskriminirane Kanadčane življenjska resničnost," je še odgovoril Trudeau. 
{twitter}https://twitter.com/BBCWorld/status/1267933489783025667{/twitter}
V kanadskih mestih, vključno z Ottawo, Toronto in Montrealom, so v teh dneh priča protestom v znak solidarnosti z demonstracijami proti policijskemu nasilju v ZDA, ki potekajo že sedem dni.
Trump je v ponedeljek zagrozil, da bo nad protestnike poslal vojsko, če guvernerji posameznih ameriških zveznih držav ne bodo zajezili nasilja in obvladali protestov.
{embed_youtube}https://youtu.be/sjhF1GI9n8A{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta