(VIDEO) Pentagon objavil video operacije, v kateri je bil ubit Bagdadi

GR.G., STA
31.10.2019 13:22

General McKenzie ni potrdil navedb ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da je Bagdadi "ves čas cvilil, jokal in kričal".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Pentagon je v sredo objavil več podrobnosti o operaciji, v kateri je bil minuli konec tedna ubit vodja skrajne skupine Islamska država Abu Bakr al Bagdadi. Med drugim so objavili videoposnetek, na katerem je videti ameriški specialce, ko vstopajo na dvorišče zgradbe, v kateri se je skrival Bagdadi. General Kenneth McKenzie je na brifingu za novinarje v Pentagonu povedal, da so specialci med operacijo ubili štiri ženske in moškega, ko so ti začeli streljati na ameriško letalo, ki je sodelovalo v napadu.
{embed_youtube}https://youtu.be/YsSIEv2Pji8{/embed_youtube}
Enajst otrok, ki so jih našli v zgradbi, so prepeljali na varno, je dejal McKenzie. Pojasnil je tudi, da sta skupaj z Bagdadijem, ko se je razstrelil, umrla dva in ne trije otroci. Koliko točno sta bila stara, ni vedel, je pa dejal, da sta bila mlajša od 12 let. General ni potrdil navedb ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da je Bagdadi "ves čas cvilil, jokal in kričal", poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta