(VIDEO) Po dveh mesecih iz morja rešili moškega, ki se je na pot odpravil avgusta, ob njem našli trupli

STA, A.L.
16.10.2024 14:30

V Ohotskem morju na daljnem vzhodu Rusije so ta teden rešili moškega, ki je več kot dva meseca preživel prepuščen morju na majhnem napihljivem čolnu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danes je iz bolniške postelje v mestu Magadan tudi sam spregovoril za novinarje. Med drugim je dejal, da je zbiral deževnico, grela pa ga je spalna vreče s kameljo dlako.
Reuters

Ob njem so našli še trupli njegovega brata in nečaka. 46-letni Rus trenutno okreva v bolnišnici v Magadanu.

Moškega je ribiški čoln v ponedeljek našel skoraj tisoč kilometrov od kraja, od koder je v začetku avgusta izplul. Po navedbah njegove soproge se je trojica odpravila opazovat kite, s sabo pa so vzeli hrano za dva tedna.

Ko so jih svojci prijavili kot pogrešane, iskalna akcija s helikopterjem ni obrodila sadov. Nazadnje so njihov čoln valovi prinesli mimo ribiške ladje in na posnetkih, ki so nastali ob tem, je videti bradatega moškega, kako ribičem kliče, da nima več nobene moči.

Ob njem sta bili na čolnu, ki ga sedaj pregledujejo preiskovalci, še trupli njegovega 49-letnega brata in 15-letnega nečaka.

Porajajo se številna vprašanja v zvezi s tem, kako je moškemu uspelo preživeti tako dolgo v Ohotskem morju - najhladnejšem v vzhodni Aziji. Po mnenju enega od pomorščakov, ki ga navaja francoska tiskovna agencija AFP, bi lahko pri tem svoje poleg zalog hrane na čolnu odigrale tudi ribe, ki jih je ujel.

Njegova soproga je v izjavah za ruske medije menila, da je k preživetju morebiti prispevala še njegova teža - ko so se odpravili na pot, je tehtal 100 kilogramov, ko so ga 67 dni pozneje rešili, pa le še polovico toliko.

Danes je iz bolniške postelje v mestu Magadan tudi sam spregovoril za novinarje. Med drugim je dejal, da je zbiral deževnico, grela pa ga je spalna vreče s kameljo dlako. Voljo do življenja naj bi mu vlivalo dejstvo, da ga doma čaka družina.

Ruski mediji ob tem poročajo, da ne gre za prvi tovrsten primer. Tiskovna agencija Ria Novosti navaja, da so leta 1960 štirje sovjetski vojaki na majhnem čolnu v Tihem oceanu preživeli 49 dni, preden jih je rešila ameriška letalonosilka.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta