(VIDEO) Res provokacija? Ameriška vojska vendarle objavila posnetek incidenta, v katerem je stromoglavil brezpilotnik

M.R.
16.03.2023 11:38

Ameriška vojska je vendarle objavila videoposnetek incidenta, v katerem sta ruski lovski letali prestregli ameriško brezpilotno letalo, ki je nato strmoglavilo v Črno morje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rusko letalo v incidentu z ameriškim brezpilotnikom.
Twitter/US_EUCOM

V torek zjutraj po srednjeevropskem času sta dve ruski lovski letali Su-27 prestregli ameriško brezpilotno letalo MQ-9 Reaper nad Črnim morjem. Ameriška vojska trdi, da sta ruski letali večkrat odvrgli gorivo na ameriški dron in da je eno izmed ruskih letal nato namerno zadelo propeler ameriškega brezpilotnika. 

Ruska vojska trdi, da neposrednega stika z ameriškim dronom ni bilo, vse skupaj pa je Moskva označila za provokacijo. 

Ameriška televizija CNN poroča, da je na kraj, kjer je v morje padel brezpilotnik, že prispela ruska vojska. Eden izmed poveljnikov emriške vojske Mikey Milley je ocenil, da bo vojska ZDA težko iz morja potegnila svoje letalo, pri tem pa dodal, da je verjetno že potonilo. 

Predstavnik Bele hiše John Kirby je dejal, da ruska stran v primeru, da bi se dokopala do drona, koristnih informacij ne bi dobila, saj da so vse občutljive podatke že izbrisali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta