(VIDEO) Trener Steve Kerr namesto o tekmi z Dončićevim Dallasom govoril o streljanju: "To je patetično, dovolj imam!"

A.L.
25.05.2022 10:56

Zbrane je pozval, naj se vprašajo, kako bi se počutili, če bi se takšna tragedija zgodila njihovim družinam.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
USA TODAY

Trener ekipe Golden State Warriors Steve Kerr na sinočnji novinarski konferenci po tekmi z Dallasom ni želel govoriti o košarki. "Ta zdaj ni pomembno," je bil jasen in zbrane opozoril, da se je 600 kilometrov stran odvilo streljanje, v katerem je po zadnjih podatkih umrlo 19 otrok in dva učitelja. "Kdaj bomo kaj ukrenili," se je s povišanim tonom spraševal Kerr. "Utrujen sem. Utrujen sem od izražanja sožalja pretresenim družinam. Utrujen sem od tišine. Dovolj je."

Steve Kerr že dolgo odkrito govori o problematiki nasilja z orožjem. Njegov oče je bil ustreljen v terorističnem napadu v Bejrutu leta 1984, večino svojega poklicnega življenja pa je posvetil pozivanju k reformi zakonodaje o orožju. Kerr je ob številnih priložnostih, tudi včeraj, opozoril na zakon HR8. "Trenutno 50 senatorjev ne želi glasovati o zakonu HR8, ki ga je spodnji dom sprejel pred nekaj leti. Zakon stoji tam že dve leti. Obstaja razlog, zakaj o tem ne želijo glasovati. Da bi zadržali moč, ki jo imajo," je bil neposreden Kerr. Zakon, na katerega se sklicuje, bi uvedel obvezno preverjanje ozadja ljudi, ki bi želeli kupiti orožje. 

"Sprašujem vas, Mitch McConnell, sprašujem vse senatorje, ki nočete storiti ničesar glede nasilja, streljanja v šolah, streljanja v trgovinah. Sprašujem vas, ali boste svojo željo po moči postavili pred življenja naših otrok, starejših, vernikov? Ker točno tako izgleda. To počnemo vsak teden," je dejal. 

Zbrane je pozval, naj se vprašajo, kako bi se počutili, če bi se takšna tragedija zgodila njihovim družinam. Opozarja, da ne smemo postati otopeli, ko gre za takšne stvari. "Petdeset senatorjev v Washingtonu nas ima za talce. Se zavedate, da 90 odstotkov Američanov, ne glede na politično pripadnost, želi preverjanje ozadja – univerzalno preverjanje ozadja? Devetdeset odstotkov. Petdeset senatorjev v Washingtonu, ki nočejo o tem niti glasovati, pa nas ima za talce, kljub temu da si mi, državljani, želimo glasovanja. To je patetično, dovolj imam."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta