WHO: Covid-19 bi brez sodelovanja lahko zahteval dva milijona življenj

STA, Gr.G.
25.09.2020 20:56

Okužbo z novim koronavirusom so doslej potrdili pri skoraj 32,3 milijona ljudeh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je danes posvarila, da bi lahko covid-19, ki ga povzroča novi koronavirus, "zelo verjetno" zahteval dva milijona smrti, če ne bo globalnega sodelovanja v boju proti bolezni. Covid-19 je po vsem svetu doslej zahteval že skoraj milijon smrti. Umrlo je 984.590 bolnikov. Če države in posamezniki ne bodo skupaj ukrepali, si je lahko predstavljati, da bo pandemija covida-19 zahtevala še dodaten milijon smrti, so danes opozorili v Ženevi.

"Milijon je grozljiva številka in potrebujemo razmislek o tem, preden bomo začeli razmišljati o drugem milijonu," je na virutalni novinarski konferenci, ko je odgovarjal na vprašanje, ali si je nemogoče predstavljati, da bi umrlo dva milijona ljudi, dejal direktor WHO za izredne razmere Michael Ryan. Ob tem je se je vprašal, "ali smo kolektivno pripravljeni, da storimo, kar je potrebno, da se izognemo tej številki". "Če ne bomo ukrepali (...), da, videli bomo to številko in žal še večjo," je še dejal Ryan. "Če pogledamo, da bomo v devetih mesecih izgubili milijon ljudi in če pogledamo, da obstaja realna možnost, da bo cepivo na voljo v devetih mesecih, je to velika naloga za vsakega vpletenega," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta