Zelenski: Ne štejem več poskusov atentata. To je kot covid. Lahko vam izdam kodno ime zadnje operacije, ki je v teku

Va
21.11.2023 10:42

"Prvi poskus je povzročil paniko, pozneje pa so to samo obveščevalni podatki," je za The Sun povedal ukrajinski predsednik. Trdi, da ga Rusija še vedno poskuša vreči z oblasti in da ne bo izbirala sredstev, da ji uspe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Volodimir Zelenski 
Reuters

Ne šteje več poskusov atentata, ki jih je preživel, pravi predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski. To da je kakor okužbe s covidom-19. Najmanj pet ali šest poskusov atentata so preprečile ukrajinske obveščevalne službe, je povedal v intervjuju za britanski The Sun.

"Prvi poskus je zelo zanimiv, prvi je pač prvi, nato pa je tako kot covid," pravi Zelenski: "Prvi poskus je povzročil paniko, pozneje pa so to samo obveščevalni podatki, da je še ena skupina prišla v Ukrajino z namenom, da izvede atentat."

Takoj prvi dan ruske agresije nad Ukrajino naj bi se bil zgodil prvi poskus odstranitve Zelenskega. Skoraj dve leti pozneje ukrajinski predsednik pravi, da si ga Rusija še vedno zelo želi vreči z oblasti. Zelenskemu je znano celo kodno ime zadnje misije z rokom do konca letošnjega leta. "Ime operacije je ​Maidan 3. Namen je zamenjava predsednika, morda ne z ubojem. Mislim, spreminja se. Uporabili bodo vse instrumente, kar jih imajo. A vidite, lahko živimo s tem."

Koliko poskusov atentata je torej skupno preživel, so ga vprašali pri The Sun. "Resnično ne vem," je odgovoril Zelenski.

V intervjuju za britanski medij so Zelenskega vprašali tudi, ali bi ubili ruskega predsednika Vladimirja Putina, če bi se ponudila priložnost. "To je vojna, imamo se pravico braniti," je odvrnil ukrajinski predsednik.

Na vprašanje, ali je ukrajinska stran na poskuse atentata na predsednika odgovorila z uboji proruskih kolaboracionistov - številni so umrli v eksplozijah avtomobilov bomb ali zaradi min, za katere se verjame, da so delo ukrajinskih specialnih enot ali partizanov -, Zelenski ni odgovoril, je po The Sun povzel portal Index.hr.      

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta