(ZEMLJEVID) Vas zanima, koliko Tuđmanovih spomenikov je na Hrvaškem

B.P., STA
11.12.2018 10:38

Ob včerajšnjem odkritju so napadli moškega, ker je na slovesnosti zakričal "Tuđman zločinec".

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gre za 4,2 metra visok Tuđmanov bronasti kip, ki ga je izdelal eden najbolj znanih hrvaških kiparjev Kuzma Kovačić.
Epa

Kot smo že poročali, so včeraj v Zagrebu ob 19. obletnici smrti prvega hrvaškega predsednika Franja Tuđmana odkrili njegov spomenik. Med približno 200 povabljenci so bili prisotni tudi celoten hrvaški državni vrh in člani družine Tuđman. Spomenik so postavili v širšem središču mesta v bližini številnih zagrebških vodometov, koncertne dvorane Vatroslav Lisinski in nacionalne in univerzitetne knjižnice.
Pred uradno slovesnostjo je proti postavitvi Tuđmanovega spomenika protestiralo nekaj deset državljanov, hrvaški mediji pa poročajo tudi o incidentu. Nek moški je namreč med slovesnostjo zakričal "Tuđman zločinec", in ker je nekaterim zavrela kri in so hoteli z moškim obračunati, so morali posredovati varnostniki. Kot poroča Index, je za razburjenje zbranih poskrbel Zoran Erceg, splitski vojni veteran in humanitarni aktivist. Več v spodnjem posnetku ...
{embed_youtube}https://youtu.be/jyUyMgQn1Ws{/embed_youtube}
Sicer pa o novem Tuđmanovem spomeniku poteka vroča debata tudi na družbenih omrežjih. Ena izmed spletnih uporabnic je med drugim objavila zemljevid Hrvaške, na katerem so prikazani vsi Tuđmanovi spomeniki.
{twitter}https://twitter.com/Sandra_Ri051/status/1072231569362968576{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta