17-letnik s pištolo pomoril pet ljudi in tudi še nerojenega otroka

Zora Štok
07.02.2021 05:30
V Indianapolisu je v nedeljo, 24. januarja, v družinski hiši v krvi obležalo pet ljudi, med njimi tudi 19-letna nosečnica, ki bi rodila v kratkem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eno od orožij, s katerimi je morilec usmrtil žrtve Foto: Tožilstvo okrožja Marion
Tožilstvo Okrožja Marion

Tudi serijskih in množičnih umorov vajene ZDA je nedavno pretresel družinski umor v Indianapolisu v zvezni državi Indiana. V nedeljo, 24. januarja, je v jutranjih urah v družinski hiši v krvi obležalo pet ljudi, med njimi tudi 19-letna nosečnica, ki naj bi bila rodila v kratkem. Ni dolgo trajalo, da je policija ugotovila, komu pripisati krvavi pokol, in da je bil osumljenec prijet. Umorov svojih družinskih članov in nosečega dekleta svojega brata je osumljen 17-letni Raymond Childs, žrtve je ustrelil iz dveh različnih orožij. Policija je ugotovila, da sta pištoli last očeta osumljenca, 42-letnega Raymonda Childsa, preverja pa še, ali je za orožje imel dovoljenje.

​Po čudežu preživel le Xavier

Poleg šestih umorov je najstnik osumljen tudi poskusa umora svojega 15-letnega brata Xavierja. Prav Xavier je policiji povedal, kdo je postrelil družno. Fanta so namreč hudo poškodovanega odpeljali v bolnišnico, in ko je dovolj okreval, da je lahko policija z njim opravila pogovor, je bilo hitro jasno, kaj se je v hiši groze tisto nedeljsko jutro dogajalo. Osumljenec naj bi bil namreč izgubil živce, ker ga je oče nameraval kaznovati zaradi nedovoljenega izhoda iz hiše. Pod streli najstnika so tako umrli njegov oče, mati Kezzie, stara 42 let (v oba je morilec izstrelil več nabojev), 13-letna sestra Rita (ustreljena je bila v prsi), 18-letni brat Eliah in njegovo noseče dekle Kiara Hawkins (oba je v postelji pokončal s strelom v glavo).

Ko so Kiaro pripeljali v bolnišnico, je bil otrok še živ, a so bile poškodbe prehude in ga zdravniki niso mogli rešiti. Raymond Childs mlajši je tako obtožen šestih umorov, vključno z umorom še nerojenega otroka, enega poskusa umora in nedovoljene posesti orožja. Ni pa prav veliko manjkalo, da bi namesto poskusa umora svojega mlajšega brata morilec odgovarjal za še en umor. Kot je povedal poškodovani Xavier, je brat ciljal v njegovo glavo, a ker se je premetaval po tleh, ga je strel zadel v nogo. V drugo ga je brat ustrelil v ramo in potem še enkrat meril v glavo, a je zgrešil, potem pa je zbežal.

Najhujši zločin v zadnjem desetletju

Policisti so v severovzhodni del Indianapolisa odhiteli okoli četrte ure zjutraj, potem ko jih je dosegel telefonski klic o streljanju v eni izmed družinskih hiš v ulici Adams. Poklicali so sosedje, ki so na pločniku pred hišo našli hudo poškodovanega 15-letnega Xavierja Childsa. Ko so policisti vstopili v hišo, so odkrili še pet trupel. Starša je osumljenec umoril v postelji. "To je najhujši zločin v zadnjih desetih letih v teh krajih," je po odkritju povedal Randal Taylor, šef policije v Indianapolisu. Sprva policija ni posumila, da bi bil storilec kateri od družinskih članov, sklepala je celo, da je storilcev morda več.

A ni dolgo trajalo, da se je klobčič družinske tragedije razpletel in so dan po zločinu, v ponedeljek, v hiši nekega sorodnika prijeli osumljenca. Aretacija je minila brez težav. Kmalu pa se je tudi razjasnilo, kaj je najstnika vodilo k tako brutalnemu, krvavemu obračunu z družino. K temu je s pričanjem pripomogla tudi 17-letna J. D., dekle osumljenega Raymonda Childsa. Preiskovalcem je povedala, da je bil Raymond večer pred tragedijo, torej v soboto, 23. januarja, pri njej, nakar ga je klical oče in mu ukazal, naj pride domov. Raymond se je odpravil domov s taksi službo Uber, je povedalo dekle. V nedeljo okoli 3. ure pa se je Raymond pripeljal nazaj z belim osebnim avtom Chrysler, s seboj je imel dve torbi z oblekami in nekaj parov čevljev. Rekel ji je, da ga je oče vrgel iz hiše, je še povedala J. D. Potem ko je kakšne pol ure po njegovem prihodu na svojem mobilnem telefonu videla obvestilo, da je v ulici, v kateri živi družina Childs, prišlo do streljanja, je Raymonda vprašala, ali ve kaj o tem, on pa je odvrnil, da ne. Kasneje, ko ju je dosegla vest, da je mrtva Raymondova družina, ga je prepričala, da sta se odpravila tja, in na kraju zločina naj bi se bil sprva razjokal, potem pa se začel čudno vesti. "Kot klovn je bil," je policiji povedala J. D. Kasneje jo je prosil, naj ga odpelje do neke hiše, in ko je stopil iz avta, je videla, da je odvrgel nekaj stvari, tudi obleke.

Naslednji dan, v ponedeljek, bi se morala J. D. in Raymond pojaviti v lokalu verige Kentucky Fried Chicken, kjer sta oba delala, a je vodja povedal, da sta zjutraj sporočila, da sta zbolela in ju ne bo v službo. A to je bilo že v času, ko je policija Raymonda obravnavala kot osumljenca in je njegovo dekle J. D. že tudi podalo izjavo o dogajanju od sobotne noči do nedeljskega jutra in v urah po umoru.

Potem ko so Raymonda Childsa prijeli, javnosti sprva niso sporočili njegovega imena, saj je mladoleten. A zaradi teže zločina mu bodo sodili kot odraslemu in zato ni bilo več ovir, da preiskovalci in tožilstvo ne bi javno povedali imena osumljenega strahovitega zločina. Najhujša kazen, ki mu jo lahko izrečejo, je dosmrtni zapor brez možnosti pomilostitve, ne morejo pa tožilci zanj zahtevati smrtne kazni, ker je mladoletnik. Na sojenje bo Childs čakal v priporu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta