Čas za blišč in barve! Kako se urediti za službeno zabavo

Denis Živčec Denis Živčec
11.12.2022 03:00

Prav mogoče je, da se boste na službeno zaključno zabavo odpravili naravnost z delovnega mesta. Dobra modna strategija je tako ključna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Četudi gre za službeno zabavo, si nekaj blišča le privoščite in se poveselite z ljudmi, s katerimi preživljate velik del življenja.
Profimedia

Sezona službenih božičnih, prednovoletnih zabav in drugih druženj je v polnem teku in zanjo se je treba urediti. Ne nazadnje je treba potegniti jasno ločnico med službenim časom in sproščeno zabavo. Kaj obleči? Vprašanje, ki te dni odzvanja v mnogih, ki stojijo pred omaro in ne vedo, kaj iz nje izvleči. Zmeraj lahko kupite kaj novega ali se, če v kolektivu veljate za šaljivca, zatečete k trapasto smešnemu božičnemu puloverju, a o njih smo v preteklosti spisali že prave eseje, zato jih tokrat pustimo ob strani (ne pa nujno tudi v omari) in se posvetimo klasičnemu glamurju. Ni ga meseca, ki bi blišč in eleganco oboževal bolj kot december. S premišljenim kombiniranjem boste nekaj prihranili, tako okolju kot denarnici, kljub temu pa se boste pokazali v najlepši luči. Kako preprosto in ugodno ustvariti bolj slavnosten vtis pri službeni garderobi? Za hitro popestritev garderobe je zagotovo odličen nakit. Ogrlice, ki so kot ovratnik, so dobra izbira in tudi učinek svečanega oblačila z njimi ustvarimo hitro in dokaj ugodno. Tak nakit se najbolje poda k zelo gladkim enobarvnim preprostim kosom oblačila. Zraven obujte elegantne salonarje, zamenjajte dnevno torbo z manjšo večerno in dnevna oprava je lahko v trenutku večerna oziroma bolj svečana. Močan vtis lahko pustite že s spremembo pričeske. Ta naj sledi slogu oblačila in z njim ustvari najprivlačnejšo celoto.

Urejeno, seksi, a ne preveč sproščeno. Naj vas ne zanese, vendarle se boste naslednji dan spet srečali v službi.
Profimedia

Uredite se lahko tudi na službenem stranišču

Za večerne in svečane priložnosti so hvaležne urejene spete frizure. Čop ni primeren le za dnevna oblačila, saj omogoča veliko svobode, zlasti med plesom in objemanjem. Lasje so lahko speti izjemno visoko, nizko, na strani, zalizani in speti z lasnico ali razpuščeno speti. Če imate čas, si spletite lase v ljubko kito, ki jo nosite po sredini glave ali na stran. Lahko si jih spnete čisto po glavi, preostale lase pa spnete v figo. Uporabite domišljijo. Lase lahko spnete na neskončno načinov, pri čemer bodite pozorne le na to, da se vam pričeska ujema z obliko obraza. Omislite si lahko tudi lasni nakit.

Obstaja verjetnost, da se boste na službeno zabavo odpravili naravnost z delovnega mesta, saj vam obveznosti in delovni čas ne bodo dopuščali domačega stiliranja. Pri tem je dobro imeti strategijo. S seboj v službo prinesite par lepših, svečanih čevljev, eleganten top ali bluzo ter svoja najljubša ličila. Tako boste lahko na dan zabave svoj videz spremenili iz službenega v večernega v le nekaj minutah. Službeni kostim oziroma krilo ali hlače lahko skombinirate z elegantnim ali bolj glamuroznim topom, službene čevlje boste zamenjali s salonarji, ličenje bo za večerni čas nekoliko bolj zapeljivo in dramatično. Vse to lahko opravite na službenem stranišču.

Če ste se znašli sredi spontanega pisarniškega rajanja, se z modo ne obremenjujte. Raje uživajte v prijetno domačnem vzdušju.
Profimedia

Ključna je prava izbira obuval

Poskrbeti morate tudi za udobje. Če ste ljubiteljice visokih pet, jih obujte tudi za službo. Povsem v redu bodo nizke balerinke, ki bodo delovale dovolj elegantno. Barve naj ne bodo vpadljive; zanesite se raje na umirjene tone, kot so črna, temno modra, siva, bež in rjava. Tudi rdeča naj bi bila v poslovnem svetu dobro sprejeta. Sem spadajo rdeči ali temno rdeči nohti, ki naj bi veljali za organiziranost in klasično eleganten slog. Če delate v bolj sproščenem okolju, lahko izberete džins, ki naj bo temen, najboljša izbira bodo raven kroj in ne preveč ohlapne hlačnice. Osnova preprostega elegantnega sloga je bela bluza. Vedno moden in primeren kos je brezrokavnik ali telovnik, ki ga boste lahko oblekle tudi za večerno zabavo. Izberite takega brez vzorcev, saj ga boste lažje kombinirale.

Kar se modnih dodatkov tiče, so najbolj primerni uhani in ogrlice, pa tudi zapestnice, a si jih nadenite po koncu dela, saj bi vas sicer motile. Če se odločite za uhane, ti ne smejo biti preveč opazni ali veliki. Ogrlice so lahko bogatejše ter v več barvah in materialih. Poigravajte se z ujemanjem. Uhani in zapestnice naj imajo skupno rdečo nit, tako kot čevlji in torbica. Če niste vešče ličenja ali pa imate raje bolj naraven videz, bosta spremembo naredila že barvni balzam za ustnice in črna barvica, s katero boste obrobile oči. Ne pretiravajte, sploh če to počnete prvič.

Bele bluzice in topi se odlično podajo vsem vrstam praznovanj, tudi v pisarnah.
Profimedia

Če se v črnini ne počutite dobro

Decembra so povsod dobrodošle bleščice. Če vam svetleča oblačila niso blizu oziroma niso vaš slog, boste pri enobarvni kombinaciji dosegli odličen učinek z malce večjo ogrlico, nenavadno broško ali lepimi visečimi uhani. Z legendarno malo črno obleko ne morete zgrešiti. Če se v črnini ne počutite dobro, poskusite s temno modro. Ne pozabite na svež, prijeten in zapeljiv parfum, s katerim ne pretiravajte, saj se bodo zagotovo nadišavili tudi drugi sodelavci.

Pa moški?

Odstranite službeno kravato ali si jo vsaj malo razrahljajte in odpnite gumb na ovratniku. Seksi so bele srajce z zavihanimi rokavi. Govorimo seveda o zelo neformalnih, razposajenih druženjih. Za elegantne večerje pa ostaja obleka s srajco zapovedana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta