Dr. Jacuzzi me kličejo domači

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
21.07.2024 05:00

Če bi bil influencer, žal sem za kaj takega prestar in preokrogel, bi samega sebe v džakuziju snemal direktno iz olimpijskega Pariza ali s finala Cope Americe v Miamiju. Ker sem po Parisu nabavil model Miami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Malo je treba za srečo.
Profimedia

Vsako slabo je za nekaj dobro, so nas tolažili, ko smo bili otroci, in zdaj s to mislijo tolažimo svoje otroke in vnuke. Če ne bi bilo covida, si doma ne bi nabavili jacuzzija. V času zaprtja sveta, ko so bazeni vseh vrst primanjkovali v enaki meri kot toaletni papir, si je bilo pač nujno namesto lavorja, v katerega so si naši stari namakali utrujene noge, omisliti osvežilni bazenček za masažo ohromelih mišic. Prvi naš je bil Paris, 500 evrov je stal, in je crknil po treh letih, kar je zanj menda solidna življenjska doba. Moj premeteni svetovalec je sicer namignil, da vedno prijavi napako na črpalki že po slabem letu, ko je izdelek še v garanciji, tako da v vsako poletje vskoči z novim masažnim bazenčkom. Imenitno se sliši, a meni se res ne da izgubljati časa za "ta mali d'nar".

Pred letošnjim dolgim vročim poletjem za nakup novega jacuzzija nisem bil zagret, a je žena, tako kot vselej, dosegla svoje še prej, kot si je mislila. Zdaj se veselo izmenjujeva v modelu Miami, ki je bil za petino cenejši od Parisa 2021. V čem je štos? V drobnem tisku je pisalo, da je ta "novi" model izdelan v času starega, ko nas je gazil koronavirus. Odvečne injekcije (Pfizerjeva je bila dosti boljša od AstraZenece, a ne?) so končale na smetišču zgodovine (in z njo odvečni milijoni, ki jih slovenska vlada zdaj namenja ukrajinskemu orožju, ki ga proizvaja Nato, in palestinskim ruševinam, ki jih soustvarja Nato). Odvečni jacuzzi pa je končal na mojem dvorišču. V zadnjih štirih letih sem se izmojstril tako zelo, da me otroci lahko naslavljalo ne z ata, oče ali foter, temveč z dr. Jacuzzi. Pri kateri temperaturi namestiti zaščito prekrivalo in kdaj to odstraniti? Kdaj vklopiti in izklopiti črpalko, da bo voda ravno prav topla in položnica za elektriko tanjša? Kako doseči čim bolj čisto vodo oziroma koliko klora dodati na kubični meter? Kako najbolje očistiti filter za vodo? Dr. Jacuzzi pozna odgovore.

Če bi bil influencer, žal sem za kaj takega prestar in preokrogel, bi samega sebe v džakuziju snemal direktno iz olimpijskega Pariza ali s finala Cope Americe v Miamiju. No, ko sva s kolegom Srečkom v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja trikrat zapored gostovala na teniškem turnirju v Key Biscaynu, je bil hotelski jacuzzi na Floridi za naju popolno odkritje in luksuzno doživetje. Eden večjih presežkov slovenske osamosvojitve je gotovo domači jacuzzi, vam garantira dr. Jacuzzi. Zame večji kot preferenčni glas na referendumu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta