(FOTO) Od manekena do raziskovalca duše: Mariborčan, ki je prijatelj s sinom Jackieja Chana

Denis Živčec Denis Živčec
17.05.2020 04:00

Ted T. Lee je bil v tujini eden najuspešnejših slovenskih manekenov. Mariborčan, ki je kariero zgradil v Aziji, se je nečimrnosti in krutega posla kmalu najedel. Danes je svoje novo poslanstvo našel v theta healingu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

Ted T. Lee, no, Ted Tadej Lee, odkar je v domovini, pa spet zgolj Tadej, je eden najbolj prodornih slovenskih manekenov. Sprejel je klic neznanega, stopil iz cone udobja in se v lovu za svojimi sanjami odpravil daleč daleč stran. Večino svoje modne kariere je postavni Mariborčan zgradil v Aziji, kjer je poziral za nekatere največje znamke na svetu. A svet, v katerem se vse vrti zgolj okoli površinskega, ga danes ne izpopolnjuje več. Kup spominov na drzne azijske avanture ostaja. "Leta 2012 sem prvič odšel v čudovito Azijo, v mesto Tajpej v Tajvanu, kjer sem delal kot profesionalni model. Na začetku sem se moral privaditi na drugačen način življenja, drugačno kulturo, vse je bilo obrnjeno na glavo, ampak z vztrajnim delom, uživanjem v novih navadah sem se hitro navadil na njihov slog življenja. Iz dneva v dan, iz tedna v teden sem hitro napredoval in si nabral ogromno življenjskih in manekenskih izkušenj ter postal ikona v azijskem svetu mode. Veliko sem potoval po celotni Aziji, saj so me naročniki najemali v različnih mestih in državah, ter si tako dodatno nabiral raznovrstne izkušnje, za katere sem zelo hvaležen," se spominja Tadej, ki je svoje ime ob začetku svoje mednarodne kariere tudi uradno internacionaliziral. Tadej Žalig bi za tuje jezike bil pretrd zalogaj.

Prijatelj s sinom Jackieja Chana

​Veliko vsega mu je na Daljnem vzhodu uspelo. "Spoznal sem veliko raznolikih ljudi, z Jayceejem Chanom, sinom Jackieja Chana, sva še zmeraj v stikih. Delal sem z različnimi svetovno priznanimi znamkami, bil sem Guccijev maneken, delal z znamko Hugo Boss in modne revije Shiatzy Chen feat. Audi, ostalimi športnimi znamkami in snemal raznolike televizijske oglase. Nekaj nepozabnega je stati pod orjaškim plakatom, na katerem si upodobljen," pripoveduje. Da je manekenski posel pogosto zelo krut in izkoriščevalski do žensk, slišimo. Pa do manekenov? "Pri ženskah to v večini res velja, pri moških pa je tega mnogo manj oziroma je stvar percepcije. Sam sem to opazil bolj v industriji visoke mode, ne toliko v komercialnih vodah," odvrne in dodaja, da v življenju ničesar ne obžaluje. Je manekenstvo danes zanj zaključena zgodba? Roko na srce, še vedno mu vizualno nič ne manjka. "Vsak dan skrbim za svojo fizično in psihično kondicijo. Zaenkrat bi rekel, da je zgodba zaključena, a nikoli ne reci nikoli. Drži pa, da trenutno delam to, kar me iskreno veseli, in imam namen ostati v Sloveniji ter delati na sebi in pomagati drugim," pravi. Površinskosti je bilo dovolj. Danes raziskuje globlje, temnejše, intimnejše ravni človeške duše. Ukvarja se s theta healingom in pomočjo pri osebni rasti.

Osebni Arhiv

Kaj pa en maneken ve o globinah človeške duše

​Kaj sploh je theta healing? Zveni hudo zapleteno in ezoterično. "To je svetovno znana zdravilna metoda, ki jo je Vianna Stibal ustvarila leta 1995 in ni nadomestilo za klasično medicinsko zdravljenje, ampak je izključno podpora. Je učinkovita in hitra metoda 'zdravljenja' in razreševanja čustvenih, fizičnih in psihičnih težav na katerem koli področju. Terapija nam omogoča razrešitev problema v samem izvoru. Tako se pozdravijo telesne težave, ki so povezane s čustvenimi in psihičnimi izvori. Je tehnika meditacije in duhovne filozofije, ki ni značilna za eno religijo, ampak jih sprejema vse. Je metoda treninga našega uma, telesa in duha, ki nam omogoča, da očistimo omejujoča prepričanja in razvijemo vrline v vsem, kar počnemo. Tehnika lahko za vedno spremeni tvoje življenje, saj je tako preprosta, a popolna," pojasni.

Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.