(INTERVJU) Aljoša Ternovšek: Kviz na nacionalni TV lahko vodiš le, če izbiraš prave besede

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek
Igralec Aljoša Ternovšek je zadnje desetletje član Prešernovega gledališča Kranj, vodi tudi kviz Vem na RTV Slovenija. V čisto posebnih okoliščinah pa je izšla knjiga kolumn On misli s svojo glavo, ki so izhajale v Večeru.

"Na nacionalni TV trenutno ne smeš niti z malim prstom pomigati. Kviz lahko vodiš, če izbiraš prave besede. Če jih ne, pa so tudi težave in cenzura. Do oddaje, ki je imela povezavo z Rimskokatoliško cerkvijo, nismo imeli cenzure niti nismo dajali ničesar v pregled. A oddaja je šla v živo in cenzura ni bila mogoča. Zdaj pa je na nacionalni televiziji popolno razsulo, vsi se tresejo, vsi so panični, kdo bo ostal, kdo ne bo, katera oddaja bo šla s programa, katera ne bo šla. Grozljivo je. Hvala bogu, da sta se Kleščar in Dule Vaupotič zgodila takrat, ko sta se, namreč pred dvema desetletjema, ker se danes ne bi mogla zgoditi. Ni šans," pravi Ternovšek.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta