(INTERVJU) Dada Jerovšek: Še dve leti morata miniti, da bo gostinstvo spet na zeleni veji

Saša Britovšek Saša Britovšek
14.08.2022 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dada Jerovšek; "Stavimo na zgodbe: o kulinariki, o kuharju, chefu, o tortah, o slaščičarju, o razvajanju, o gostoljubju in o izkušnji." 
Dada Jerovšek; "Stavimo na zgodbe: o kulinariki, o kuharju, chefu, o tortah, o slaščičarju, o razvajanju, o gostoljubju in o izkušnji." 
Iztok Dimc
Dada Jerovšek je ena najuspešnejših podjetnic pri nas. "Stavimo na zgodbe: o kulinariki, o kuharju, chefu, o tortah, o slaščičarju, o razvajanju, o gostoljubju in o izkušnji ...," pravi. V enem od njenih 17 lokalov smo se z njo pogovarjali o tem, kakšno je poletje 2022, ko naj bi se turizem in gostinstvo začela vendarle pobirati iz kriznih ruševin in se dvigati proti zeleni veji. Pokomentira tudi kadrovsko stisko v gostinstvu: "Pomanjkanje je velikansko, urne postavke se dvigajo v nebo in zato ljudje ne želijo več biti redno zaposleni. Če kombinirano delajo na treh mestih ali več, se namreč zasluži veliko veliko več. Ob tem so se pojavile še agencije za izposojo kadra, tudi ena pokoronska dobičkonosna 'panoga'. Gostinci, ki so v škripcih in nujno potrebujejo ljudi, pa so pripravljeni dati tudi do trikrat več. In te izredne situacije jim dajejo pogum, da zahtevajo včasih tudi dvakrat več, kot so bili plačani prej."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta