Ko ne veš, kam z žogo, jo podaj Izi

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
05.05.2019 05:37

Iza Mlakar, najboljša slovenska odbojkarica in bodoča zdravnica, o najboljšem klubu v državi in Mariboru, drugem najlepšem mestu na svetu. Ali bo v prihodnji sezoni odšla na tuje, še ne ve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor: Isabela Poštna Iza Mlakar na Kavi. 
Igor Napast
Arhiv Ok Branik
Andrej Petelinšek

​Če bi poznavalce slovenske ženske odbojke vprašali, kaj menijo o igrah 14. novembra 1995 na Ravnah rojene Ize Mlakar, korektorki serijskih državnih prvakinj iz Maribora, bi bržčas v en glas odgovorili, da je z naskokom naša najboljša odbojkarica. Ko je izjemno nadarjena koroška odbojkarica poleti 2012 iz odbojkarskega kluba Korotan Prevalje prestopila v Novo KBM Branik, se je zanjo - in tudi za mariborski klub - začelo nadvse uspešno obdobje. Mariborčanke so od tedaj osvojile šest naslovov državnih prvakinj - dvakrat vmes jim ga je odščipnila ekipa kamniškega Calcita -, tako da so s šestnajstimi nalovi državnih prvakinj, sedemnajstimi osvojenimi pokalnimi lovorikami in štirimi naslovi prvakinj srednjeevropske lige Mevza daleč najuspešnejši slovenski ženski odbojkarski klub.

Sašo Bizjak

Najdič nas je prerodil

Mariborski klub ima vsako leto visoke cilje in tudi v letos ni bilo nič drugače. Vsako leto naskakuje tri naslove - naslov državnih prva- kinj, naslov pokalnih zmagovalkin naslov zmagovalk srednjeevropske lige -, poleg tega pa želi doseči odmevni rezultat v tekmo- vanju v enem od evropskih pokalov. "Letos nam je spodrsnilo v pokalnem tekmovanju in Mevzi, v evropskem pokalu Cev je bila ekipa Krasnojarska iz Rusije previsoka ovira, smo pa osvojili naslov državnih prvakinj, ki je najpomembnejši, je krona sezone. Ta bi zagotovo bila še uspešnejša, če nekaterih igralk ne bi pestile poškodbe. Tudi sama sem jo staknila, tako da nisem igrala nekaj tekem. Kljub temu smo dekleta v pravem času strnila svoje vrste in uspeh ni izostal. Ponosna sem na soigralke, na njihove igre v prvenstvu in predvsem v finalni seriji, ki nam je prinesla šestnajsto zvezdico," je z zanosom po veličastni zmagi v peti finalni tekmi govorila Iza Mlakar, ki ji pripada levji delež k novemu uspehu mariborske ekipe.

Igor Napast

Prihaja iz športne družine

Mlakarjevi z Raven na Koroškem so športna družina. Dedek Ivo Mlakar je bil znan športni novinar in zelo dober kegljač, drug dedek Adam Simetinger pa odličen gimnastičar. Mama Marga je bila odbojkarica in atletinja, oče Bojan vrhunski odbojkar, zelo obetaven odbojkar je bil Izin brat Til.

Odbojka jo je izklesala

Iza ljubi odbojko: "Odbojka mi je dala veliko, izoblikovala me je v osebnost, spoznala sem veliko novih prijateljic in prijateljev, veliko držav, domala pol sveta. Ob igranju odbojke sem pridobivala dragocene življenjske izkušnje, utrdila samozavest, vztrajnost, nepopustljivost in se navzela številnih pozitivnih vrlin, ki izoblikujejo človeka in njegov značaj. Na življenje gledam iz drugega zornega kota."

Nova Gorica - Odbojka - Finale - Ženske - Nova KBM Braniik - Gen-I -
Leo Caharija
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta