Malčanski brivec: že dvakrat obsojeni pedofil udaril še tretjič

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
12.01.2020 06:03

Sedemnajst dni je trajal lov na 46-letnega Ninoslava Jovanovića, ki je v bližini srbskega Niša ugrabil dvanajstletnico. Na svoj zadnji kriminalni podvig se je dodobra pripravil.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ninoslav Jovanović
Mup Srbije

Zdravili smo ga od mladih nog, je, kot da bi se opravičevala, za srbski Blic pojasnjevala Slavica Jovanović, mati 46-letnega Ninoslava Jovanovića, znanega tudi kot Malčanski brivec: "Prvi deklici je lase ostrigel, ko je bil star sedem let, zdravil se je na psihiatriji, a ni hotel jemati zdravil. Dokler smo lahko, smo ga silili z njimi, nato pa se nam je dogajalo, da smo, ko smo sesali stanovanje, imeli vrečko sesalca polno tablet."
Enega najbolj iskanih ljudi v Srbiji so prijeli minuli vikend. Iskali so ga, ker je 20. decembra lani v vasi Brzi Brod pri Nišu ugrabil 12-letno deklico Moniko. Ta je bila okoli 7.30 na poti v šolo. Njena učiteljica je deklico opazila, ko je sedela v avtomobilu, s katerim jo je moški peljal v šolo. Ko se je vračal po isti poti pet minut kasneje, deklice več ni bilo nikjer. Na poti jo je namreč prestregel drugi moški, ki se ji je predstavil kot električar in ji dejal, da ne ve, kje je šola, zato jo je prosil, naj gre z njim in mu pokaže pot. Monika je tako sedla v avto, ki ga je vozil, ta je bil sicer ukraden. Padla je v roke Malčanskemu brivcu.
Policija je kmalu potem, ko se je izkazalo, da je deklica izginila, uspela najti posnetke videokamer, ki so posnele avtomobil, s katerim je bila deklica odpeljana, takrat pa so tudi ugotovili, da je voznik že dobro znani pedofil. V avtu, ki so ga kasneje našli, so našli Monikin DNK.

Po sedemnajstih dnevih lova so policisti prijeli Malčanskega brivca.
RTV Srbija
Policisti so ubežnika nespešno lovili več kot dva tedna.
MUP Srbije
Eno od skrivališč, ki si jih je pripravil pedofil, preden je ugrabil dvanajstletnico.
MUP Srbije

Skrivališča si je izkopal vnaprej

Deklica je bila premrzla, obnemogla, po telesu je bila opraskana in bila je ostrižena. Ko je policija potrdila, da gre za izginulo Moniko, so o tem obvestili njene starše, deklico pa prepeljali v bolnišnico.
A s tem se lov v Srbiji ni končal, policija je z vsemi silami iskala zloglasnega zločinca. Lov nanj je bil vse prej kot preprost. Policisti so ugibali, ali je v domači Malči, v Pasjaču, morebiti kje v Nišu ali pa je celo pobegnil preko meje. Toda vsa ta ugibanja so se končala minulo nedeljo na pokopališču v Malči. Policiste je v to naselje napotil klic stanovalca, ki je prijavil, da je na svojem dvorišču videl iskanega Malčanskega brivca. Prepričan je bil, da je prespal v njegovem hlevu, saj je bilo seno tam povaljano. Policisti so tako obkolili Malčo, ubežnika pa prijeli na pokopališču.

Grozi mu dosmrtna ječa

"Vsi smo se bali njegove zle narave. Zastrupljal je pse, da ti ne bi lajali, ko je prihajal domov. Bali smo se, da nas bo pobil," je svojo izpoved nadaljevala njegova mati. "To je huje, kot da ga mrtvega objokujem. Ko veš, da si sina pokopal, greš na grob, se zjočeš, žaluješ. To sedaj pa ..." je med jokom izpovedala njegova mama.
Ko je prvič deklici odrezal lase, so menili, da gre za otroško nagajivost. A so hitro ugotovili, da gre za obsesijo. In kmalu je pedofil udaril prvič. Julija leta 2005 je s pretvezo ugrabil mladoletno deklico, jo odpeljal v zapuščen vikend in jo tam posiljeval. Deklico je tudi postrigel. Ves čas ji je grozil, da bo pobil vse člane njene družine, če se bo upirala. Trpinčenje je trajalo vso noč, nato pa jo je zjutraj izpustil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta