"Nikoli nisem umoril kakšne senatorke"

Zora Štok Zora Štok
13.01.2019 06:47

ZDA imajo na vrhu seznama serijskih morilcev novo ime. Po poročanju BBC in Guardiana, ki se sklicujeta na informacije iz FBI, naj bi bil na prvem mesto najbolj zloglasnih zločincev 78-letni Samuel Little, priznal je 93 umorov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Samuel Little je priznal umore 93 žensk.
Wise County Jail

Izkazalo se je, da je Samuel Little deloval 40 let, njegove žrtve so bile večinoma prostitutke, "izgubljene ženke", kot jih je sam imenoval, ali tiste, "ki jih je bilo treba evtanizirati", je včasih še dodal. Leta 2014 obsojeni morilec, ki so mu na sojenju na podlagi DNK dokazali umore treh žensk v Los Angelesu in je bil obsojen na dosmrtni zapor brez možnosti izpustitve, je še več umorov priznal po tem, ko se je okoli njega začel zategovati obroč zavoljo suma, da je seznam njegovih žrtev veliko daljši. Ker je izjemno slabega zdravja, so mu preiskovalci v zameno za priznanje za vse umore, ki jih je bil zagrešil, ponudili prestajanje kazni v zaporu z blažjim režimom, kot je veljal v kalifornijskem državnem zaporu, kjer je prestajal kazen, in ustrezno zdravstveno oskrbo. Čeprav je tudi ob izreku sodbe za prve tri dokazane umore (dva je zagrešil leta 1987 in enega dve leti kasneje) vztrajal, da je nedolžen, ni dolgo trajalo, da so preiskovalci posumili, da je kriv tudi za vrsto drugih umorov, ki so dolga leta ostali nerešeni. Policija je po obsodbi namreč ponovno začela preiskovati tako imenovane cold cases in vse več indicev je kazalo, da je moril prav Little.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta