(RECEPT) Cikorija po bruseljsko

Zora Štok Zora Štok
21.07.2019 04:59

Ena najbolj znanih jedi belgijske kulinarike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

4 glavice cikorije (vitlofa)
10 dag masla
sol, beli poper
2 žlici limoninega soka
25 dag piščančjega fileja
4 rezine kuhane šunke
2 žlici moke
1,5 dl piščančje jušne osnove
1,2 dl sladke smetane
ščepec muškatnega oreška
1 rumenjak
5 dag naribane gaude
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Cikoriji odrežemo stržen. Pekač namastimo in damo vanj cikorijo, jo potresemo s soljo, pokapljamo z limoninim sokom in obložimo s kosmiči masla. Pokrijemo pekač in pečemo eno uro. V tem času narežemo meso na tanke rezance in ga na segretem maslu pečemo nekaj minut. V drugi posodi na segretem maslu prepražimo moko, zalijemo s smetano, dodamo sol, poper in muškatni orešček ter na zmernem ognju kuhamo nekaj minut, potem dodamo pečeno meso skupaj z omako, nastalo pri pečenju, in premešamo.
Pečeno cikorijo prerežemo na pol in eno polovico napolnimo z mesno omako (del prihranimo), pokrijemo z drugo polovico in vse skupaj zavijemo v rezino kuhane šunke. Ostanek mesne omake zlijemo v pekač, naložimo vanj še ovito cikorijo in prelijemo s sirom, ki smo ga zmešali z rumenjakom. Pekač za deset minut vrnemo v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, in jed zapečemo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta