(RECEPT) Pita z jagnjetino

Zora Štok Zora Štok
13.06.2021 03:25
Pita z jagnjetino je angleška pita, precej podobna bolj znani pastirski piti (shepherd's pie); slednja se pripravlja z mleto jagnjetino, prepraženo na čebuli, in vsebuje več različnih začimb, paradižnik in nekaj zelenjave.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto: Profimedia
Profimedia

Potrebujemo:

70 dag jagnjetine brez kosti (pleče)

sol, poper

3 žlice olja

50 dag krompirja

2 dl vročega mleka

2 žlici masla

2,5 dl mesne jušne osnove

1 srednje velika čebula

1 žlička jedilnega škroba

5 dag šampinjonov

2 jajci

5 dag sira čedar

Pečico segrejemo na 230 stopinj. Meso natremo s soljo in poprom, ga damo v namaščen pekač, pokrijemo s folijo in pečemo v pečici 40 minut. Tačas skuhamo krompir, ga olupimo in z maslom, mlekom in soljo zmečkamo v kašo.

Ko meso po 40 minutah vzamemo iz pečice, temperaturo znižamo na 200 stopinj. Meso vzamemo iz pekača. Maščobo poberemo in jo skupaj z jušno osnovo prekuhamo ter zgostimo z jedilnim škrobom. Meso narežemo na tanke trakove ali ga natrgamo ter zmešamo z omako. V namaščeni ponvi prepražimo sesekljano čebulo in na rezine narezane šampinjone, solimo in popramo. Zmešamo z mesnim ragujem in vse skupaj naložimo v namaščen pekač, po vrhu pa naložimo krompirjevo kašo. Jajci stepemo z malo soli in popra ter zlijemo čez krompir potem pa potresemo z naribanim sirom. Pito v pečici pečemo 40 minut.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta