(RECEPT) Solata Cobb

Zora Štok Zora Štok
23.01.2022 04:25

Solata Cobb je ena najbolj priljubljenih sestavljenih solat v ZDA. Leta 1937 jo je v svoji restavraciji Brown Derby v Los Angelesu pripravil Bob Cobb.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Profimedia

Potrebujemo:

6 rezin slanine

3 jajca

manjša glava zelene solate

2 avokada

1 piščančje prsi

20 dag češnjevih paradižnikov

2 rdeči čebuli

1 manjša konzerva koruze

10 dag sira z modro plesnijo

1 manjši šopek peteršilja

Za preliv:

2 jušni žlici balzamičnega kisa

1 žlica gorčice

0,5 dl olivnega olja

2 stroka stisnjenega česna

sol, poper

Za preliv zmešamo vse sestavine, glede količine kisa, olja, gorčice in soli ter popra se ravnamo po lastnem okusu. Lahko ga pripravimo vnaprej, shranimo v kozarcu s pokrovom in ga temeljito stresemo, preden ga zlijemo čez solato. Za solato najprej skuhamo piščančje prsi, kožo odstranimo in meso natrgamo na kose. Jajca skuhamo v trdo in jih narežemo na krhlje. Solato dobro umijemo in temeljito osušimo ter natrgamo na majhne kose. Paradižnike prerežemo na pol, čebulo narežemo na tanke polmesece. Sir nadrobimo na srednje velike kose, koruzo odcedimo. Tik preden bomo solato sestavili, olupimo še avokado, odstranimo koščico in ga narežemo na tanke rezine. Slanino narežemo na manjše trakove in jih hrustljavo zapečemo ter odcedimo na papirnatem prtiču. Na krožnik ali v široko nizko skledo najprej naložimo natrgano zeleno solato (mehko glavnato ali kristalko), potem pa po tej podlagi v ravni črti še posamezne sestavine: kuhane piščančje prsi, paradižnik, koruzo, pečeno slanino, rezine avokada in sir (uporabimo lahko gorgonzolo ali roquefort). Na koncu sestavine prelijemo s pripravljenim prelivom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta