(RECEPT) Suhi bučni kari

Zora Štok Zora Štok
28.08.2022 04:25

Ena od številnih indijskih vegetarijanskih jedi, pripravljenih z bučo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

60 dag mesa buče

1 žlička semen kumina

1 manjša čebula

2 stroka česna

kos svežega ingverja

1 žlička kurkume

1 žlica mešanice garam masala

mlet čili

1 srednje velik paradižnik

sol, poper

sesekljan koriander

rastlinsko olje

Meso buče narežemo na kocke. Čebulo in paradižnik drobno sesekljamo, česen stisnemo, ingver drobno naribamo. V ponvi segrejemo olje in na ne prevroče damo semena kumina (ne kumine!) in jih na hitro prepražimo. Potem dodamo sesekljano čebulo in paradižnik, premešamo, in ko tekočina, ki jo spusti paradižnik, povre, čebula pa uplahne, dodamo česen in ingver. Znova premešamo, in ko česen zadiši, dodamo kocke buče. Potresemo jih s kurkumo, mletim čilijem (pri količini čilija se ravnamo po tem, kako pikantno jed želimo) in mešanico garam masala (če je nimamo, jedi dodamo po ščepec cimeta, kardamoma, mletih klinčkov, mletega koriandra, muškatnega oreška in mletih gorčičnih semen). Jed previdno premešamo in kuhamo na zmernem ognju, dokler se meso buče nekoliko ne zmehča. Proti koncu kuhanja dodamo po potrebi še sol, poper ali katero od drugih začimb, ravnamo se po lastnem okusu. Namesto mešanice garam masala ali pa skupaj z njo lahko za začinjanje te jedi uporabimo tudi mešanico kari. Jed na koncu obilno potresemo s sesekljanim koriandrom.

Suhi bučni kari je samo ena od številnih indijskih vegetarijanskih jedi, pripravljenih z bučo. Postrežemo ga s katerim izmed številnih indijskih kruhov (roti, naan) ali s kuhanim basmati rižem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta