(RECEPT) Gougere - kroglice s sirom

Zora Štok Zora Štok
16.08.2020 04:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

15 dag moke
2,5 dl mleka
1 dl vode
4 jajca
15 dag naribanega sira groyer
ščepec muškatnega oreška
8 dag masla plus 1,5 dag masla
sol, poper
Vodo in mleko damo v lonec, dodamo maslo in malo žličko soli ter pustimo, da mešanica zavre. Potem v posodo vsujemo moko in mešamo, dokler se masa ne začne ločevati od posode. Umaknemo z ognja, ohladimo do mlačnega in potem eno po eno v testo vmešamo jajce. Jajca vsako posebej dobro vmešamo v testo, preden dodamo naslednje. Potem v testo dodamo nariban sir in muškatni orešek, dobro premešamo in napolnimo vrečko za brizganje.
Pekač obložimo s papirjem za peko, pečico vključimo na 200 stopinj Celzija. Nabrizgamo kroglice velikosti oreha, nekaj centimetrov naj bodo oddaljene ena od druge. Pečemo okoli 20 minut oziroma dokler kroglice nekoliko ne porjavijo.
Te kroglice so značilne za francosko Burgundijo, še posebno za mesto Tonnerre. Namesto groyerja lahko uporabimo tudi kak drug sir, najbolje ementaler. Kroglice gougere lahko tudi prerežemo in nadevamo s svežim sirom (skuto, rikoto) z zelišči.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta