(SAMOGOVOR) Vsi vemo, kaj je prav

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
31.05.2020 04:00

Zdaj že vsi vemo, da vsi planejo, če kdo na spletu napiše svoje politično stališče. To lahko, če ste pogumni, vsak hip preverite, vrzite kost in počakajte nekaj sekund in gnojnica bo začela teči, naenkrat boste bedak, skrajnež, brezdelnež, blaznež, zmešani, če še kaj napišete, se nadaljuje s, kot bi napisal naš nekdanji novinarski kolega s Ptuja Jože Slodnjak, sekanjem drv na vašem hrbtu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Na facebooku, twiterju in drugod na spletu je v tem času udarilo na plan vse slabo pri ljudeh. Še pred krizo plahi so od začetka marca do zdaj postali mobiliziranci različnih stališč, ki menijo, da bodo prvega prišli domov, ker so jim rekli, da se bodo do zadnjega borili. Zdaj, ko je svoboda, bi Partljičev Vanč iz Kulaka rekel, da je tudi v spletnih medijih treba paziti, kaj napišemo. Saj se razume, da je treba biti odgovoren, ne pa brutalno pogromaški proti vsemu, kar ni na liniji. Prav odgovornost je tista, ki jo potrebujemo kot Sahara vode. Ljudje imajo za svoje neodgovornosti neodgovorne vzore (imeli so jih že prej, vendar je zdaj, tega ni treba ponavljati, čas totalne mnenjske vojne) na državnih funkcijah. Državni sekretar za nacionalno varnost v svrho preventivnega obračunavanja z morebitnim novim Šarcem tako grdo napade Kitajsko, da bi, če bi Kitajci Slovenijo našli na zemljevidu, to zagotovo bil veliki mednarodni spor. Dovoljeno je žaljenje vsakogar in vsega. Notoričnih gnjavatorjev se ni mogoče znebiti, ker so kot Gumiflex iz Alana Forda, ki s prsti roke zlahka spremenijo svoj obraz. Nič ne pomaga brisanje komentarjev in prekinjanje prijateljstev. Po tej izkušnji boste še pri objavi solate z vrta deležni očitka, da ste zeleni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.