Slovenec med svetovno elito z vinom s čilijem

Denis Živčec Denis Živčec
31.03.2019 03:01

Prav mogoče je, da je izvirnost sončne strani Alp na drugi strani luže lansirala nov trend. Vino s čilijem, ki je navdušilo Washington.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubitelj kulture, umetnosti in mode Tom Noll in Jose Alberto Ucles sta z zanimanjem prisluhnila, zakaj je Matic Vizjak vino postregel v ohlajenih keramičnih žličkah.
Jernej Škorja

Na prestižnem ameriškem dogodku Fashion Night Ignites, ki je povezal modo in diplomacijo, so si izbrani gostje ogledali modne kreacije Maje Štamol Droljc ter okušali edinstveno slovensko vino Chilli Wine. O dogajanju je s presežki pisal celo Washington Post, za uspešno izpeljan dogodek pa je v veliki meri zaslužna soproga slovenskega veleposlanika v Združenih državah Amerike Liljana Vidovič, ki je kot soorganizatorka poskrbela za nepozaben glamurozni večer.

Žlička eliksirja, ki začara

Vino Chilli Wine, z blago noto čilija, je ponudil inovativni mladi kmet Matic Vizjak, ki je vino postregel kar v ohlajenih keramičnih žličkah. "Da prebudiš občutke in pokusiš nekaj popolnoma novega, ne potrebuješ več kot žličko eliksirja, ki te začara s poezijo vinskih cvetic," pojasnjuje Matic Vizjak, ki je v sodelovanju z vinogradništvom Kolar posebej za ta dogodek v najelitnejšem delu ameriške prestolnice pripravil ekskluzivno mešanico vina. Ker imajo Američani radi bolj sladke okuse, so zanje pripravili edicijo rozeja, čilija in gozdnih jagod. Poželi so navdušenje, saj so se petični gostje, ki so v življenju pokusili že številne gurmanske vrhunce, strinjali, da česa takega še niso doživeli in okusili.

Slovensko vino na keramičnih žličkah
Jernej Škorja

Med gosti zvezdnica ameriškega šova

Maja Štamol Droljc, ena najbolj cenjenih in iskanih slovenskih modnih oblikovalk, ob tem pravi: "Imeti možnost za predstavitev svojega dela v Washingtonu, tako veličastnim ljudem, pa vendar tako zelo dostopnim in prijaznim, je enkratna priložnost v življenju in karieri. Tega sem se zavedala že ob prvem klicu gospe Vidovič." Ambasadorjeva soproga je bila ena izmed glavnih organizatork večera.

Seksi pekoče vznemirjenje vina Chilli Wine je bahavo pričakalo ugledne goste.
Jernej Škorja
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta