Svetovni prvak v pikadu: Rad sem tih in sam, a če me provociraš, pičim kot kača

Miha Dajčman Miha Dajčman
19.01.2020 06:03

Peter Wright je prvi dan novega leta prvič postal svetovni prvak v pikadu. Vročekrvna žena mu pripravlja prepoznavno frizuro - irokezo, hči skrbi za dodatne modne dodatke, obe pa sta najglasnejši navijačici 49-letnega škotskega posebneža, ki se je poprej preživljal kot vulkanizer.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Peter Wright in njegova Jo
Epa

Prvi dan v letu je za mnoge rezerviran za spremljanje Dunajskih filharmonikov in novoletne turneje v smučarskih skokih, v državah Commonwealtha pa 1. januar obvezno pomeni spremljanje finala svetovnega prvenstva v metanju puščic, pikadu. Letos je na prvenstvu PDC nastopil tudi Slovenec, Mariborčan Benjamin Pratnemer - in izpadel v prvem krogu, finale, ki ga spremljajo tisoči po svetu, pa je pripadel možu v izstopajoči opravi s (sklepno vijoličasto) irokezo.

Z zmagovitim pokalom z vijoličasto irokezo
Epa
Navijači ga obožujejo, nasprotniki malo manj.
Sean Dempsey
Pikado je šport za umirjene živce.
Epa

Rajski ptič Peter

Do finala se je, ob slavnem Nizozemcu Michaelu van Gerwenu, večkratnem zmagovalcu turnirjev v pikadu na najvišji ravni, uspelo uvrstiti rajskemu ptiču, kot otočani imenujejo Petra Wrighta, kasnejšega zmagovalca turnirja. Van Gerwen velja za favorita, kjerkoli se pojavi, na vseh jakostnih lestvicah je trenutno najboljši igralec pikada na svetu, a Wright je verjel v zmago. Škotu je uspelo zmagati s kar 7:3 in deklasirati Nizozemca.

Mavrica
Profimedia
Zelena
Profimedia
Rdeča
Profimedia
Modra
Profimedia

Božičkov pomočnik

Z zmago je Wright zaslužil pol milijona funtov (nekaj manj kot 590 tisoč evrov). "Osvojiti največji pokal na svetu je resnično nekaj posebnega. Ves čas sem bil samozavesten in sem verjel v zmago," je po zmagoslavju dejal Peter Wright.
Škot je sicer znan predvsem po svojem stilu, po barvni mohikanski frizuri, kot jo imenujejo, in ekstravagantnih oblačilih, ki jih menjuje tekom turnirjev. Med drugim je na svetovnem prvenstvu nastopil tudi v opravi Božičkovega pomočnika, oblečen je bil v zeleno športno oblačilo, temu primerno pa si je tudi obarval frizuro. Za oblikovanje frizure pred dvobojem porabita z ženo Joanne po dve uri, pri inspiraciji za stil oblačenja in frizure pa mu pomaga tudi hči.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta