Edvard Kovač: Macron je znan, da hitro misli in naglo reagira

Boris Jaušovec Boris Jaušovec
08.12.2018 03:46

Edvard Kovač je filozof slovenskega rodu, ki živi v Toulousu, kjer predava na univerzi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Edvard Kovač
Branko Žunec

Kako se je lahko Emmanuelu Macronu, ki je ob izvolitvi za francoskega predsednika pred slabima dvema letoma vlil toliko upanja Francozom, pa tudi združeni Evropi, tako zalomilo? Francijo mučijo ponavljajoče se demonstracije tako imenovanih rumenih jopičev, ki jim redno sledijo nemiri, izgredi in spopadi s policijo:
"Macron želi izpeljati program, zavoljo katerega je bil izvoljen. To je njegova vizija zelene Francije, pa uresničevanje zavez iz globalnega podnebnega sporazuma. Macron je znan, da hitro misli in naglo reagira. Kaže pa, da je njegova dirigentska taktirka prehitra. Francozi mu ne zmorejo slediti. Sodobna francoska zgodovina mu ni v prid. Že prejšnji predsedniki so obljubljali reforme, nato pa so se morali vsi po vrsti umakniti. Macron pa hoče naprej. Spomnimo se, kaj je golist Charles Pasqua dejal tedanjemu premieru Alainu Juppeju. Namreč, da v politiki ni dovolj imeti prav. Rekel bi, da je Macronu umanjkal bolj pedagoški pristop do ljudi.

Edvard Kovač
Branko Žunec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta