(INTERVJU) Nika Rozman, mlada inšpektorica iz serije Jezero: Dom je tam, kjer je ljubezen

Saša Britovšek Saša Britovšek
18.01.2020 05:02

Je trenutno najbolj znana inšpektorica v Sloveniji, še vedno vajenka, a izjemno obetavna policistka v ekipi preiskovalca Tarasa Birse. Iz mini krila je skočila v pohodne čevlje, zavihala si je rokave in se popolnoma posvetila iskanju skrivnostnega morilca. Seveda gre za kriminalno zgodbo uspešne domače nadaljevanke Jezero. Igralka Nika Rozman pravi, da pri tako velikem in odmevnem projektu, kot je ta, ki že postavlja nove kriterije v slovenski televizijski produkciji, doslej še ni sodelovala in tudi slutila ni, da jo bodo ljudje prepoznavali na ulici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
 
Robert Balen

Menda je bil roman Jezero na vašem seznamu želja, a po njem še niste segli, dokler se niste prijavili na avdicijo za serijo, tekli po knjigo in jo na en mah prebrali. Ste se takoj prepoznali v liku Tine?
"Ker sem vedela, za kateri lik poteka avdicija, sem na tak način tudi brala roman in Tino spoznavala ob razmišljanju, kako bi jo odigrala. Ko dobim novo vlogo in prvič berem scenarij, že takoj razmišljam, kako bi kaj naredila. Sicer pa da, Jezero bi prebrala v vsakem primeru že iz radovednosti, ker sem o romanu veliko slišala, bilo je le vprašanje časa. Kriminalke namreč niso moja ljuba zvrst literature. Na mojih knjižnih policah so običajno v ospredju knjige, povezane s projekti, ki jih delam, tudi strokovne. Romane izbiram po intuiciji, priporočilu ali sledim kakšnemu avtorju. Ob večerih in zjutraj pa včasih posežem po poeziji."
A to pomeni, da vam tudi TV-serije, ustvarjene po tovrstnih romanih, reciva kar skandinavski noir, po katerem se zgleduje Jezero, niso blizu?
"Med prijatelji sem znana po tem, da se z menoj ne morejo pogovarjati o novih popularnih serijah, ki se zadnja leta tako množično gledajo. Če že, sem bolj za komične serije, ob katerih se sprostim in nasmejim. Recimo, da sem ostala tam nekje pri Prijateljih in Seinfeldu. Drugače je, ko gre za pripravo na neko snemanje in si serijo ogledam kot referenco, o kateri smo se pogovarjali v ustvarjalni ekipi. Da vidim, v katero smer se giblje naš projekt. V primeru Jezera sem si za referenco ogledala originalno, švedsko različico serije Most. A zgolj za osnovni občutek, nočem namreč delati po nekem modelu in konec koncev gre za slovenski projekt z drugačnimi produkcijskimi okoliščinami in edinstveno tekstovno predlogo."

Robert Balen
Gledalci so Tadeja Goloba spoznali tudi po ekranizaciji njegovega kriminalnega romana Jezero.
RTV Slovenija
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta