(INTERVJU) Vlado Novak: Ego, pojdi zdaj malo spančkat

Glorija Lorenci Glorija Lorenci
23.11.2019 06:43

Dramski, filmski in televizijski igralec. Letošnji dobitnik nagrade Bert za življenjsko delo na področju filmske in televizijske igre.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vlado Novak: "Meni ni šlo na živce, ko so me lovili za stotine selfijev. Tudi kak špricer sem zaradi Pištija dobil na mizo."
Igor Napast

Pred slovesno podelitvijo berta je bil v Slovenski kinoteki v Ljubljani predvajan film Kavarna Astoria. Če bi si lahko sami izbrali film, v katerem ste igrali, bi bila vaša izbira ...
"Izbral bi film Mokuš, posnet pred dvajsetimi leti. Zato, ker uradno še ni bil predvajan in me strašno zanima, kakšen je. Posnet po romanu Ki jo je megla prinesla Ferija Lainščka, v režiji Andreja Mlakarja. Videl sem nekaj fragmentov, nekaj fotografij ... Pravim, da bi bil to lahko en lep večer s tem filmom. Po skoraj desetletnem zamiku je bil prikazan v ljubljanskem Kino- dvoru, izšel pa uradno ni nikoli; menda zaradi nekih sporov, kaj pa vem.
Ali pa film Striptih režiserja Filipa Robarja Dorina - ker je bil redkokdaj predvajan. Eno glavnih vlog v njem igra naš prezgodaj umrli kolega Milan Štefe. Enega od teh dveh filmov bi dal na spored, ne tistih, ki so bili že neštetokrat prikazani in jih lahko najdeš na vseh televizijskih kanalih. Dobro, predvajali so Kavarno Astoria, enega mojih najbolj zgodnjih filmov. In zdaj sediva na vrtu prav te kavarne. Kakšen globlji pomen? Ne, nič takega. To je eden redkih vrtov z dopoldanskim soncem v centru Maribora."
Baje se igralec nikoli ne upokoji. Zdaj prihajate v krimiseriji Jezero, v Vojnovićevem celovečercu Nekoč so bili ljudje, pa še v eni kriminalni nadaljevanki V imenu ljudstva ... Še kaj?
"No, kmalu bomo videli film Vsi proti vsem režiserja Andreja Košaka, politično dramo, triler. Igram župana Franto, ta je osrednji lik, okoli katerega se vse vrti. In okrog teme, ki jo vsi poznamo - to so županske volitve."

Nepogrešljivi obraz slovenskega filma v kriminalni seriji V imenu ljudstva
Ksaver Sinkar
Marko Vanovšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta