Izvirna MILF spet hara po sceni: Kako se je odpisana zvezdnica vrnila na vrh sveta

Denis Živčec Denis Živčec
14.01.2023 05:15

Igralka Jennifer Coolidge je zaslovela z vlogo nepozabne Stiflerjeve mame v komediji Ameriška pita. Marsikateri najstnik je v času največje igralkine slave sanjaril o njej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalka. Jennifer Coolidge se je pobrala in odnesla zlati globus za stransko vlogo v Belem lotusu.
epa

Ko jo je Hollywood že odpisal in je tudi sama že mislila, da so leta največje slave nepreklicno minila, je pobrala črepinje, jih zlepila in se vrnila v velikem slogu. Suvereno je na minuli podelitvi domov odnesla zlati globus.

Igralka Jennifer Coolidge je zaslovela z vlogo nepozabne Stiflerjeve mame v komediji Ameriška pita. Marsikateri najstnik je v času največje igralkine slave sanjaril o njej. Ta vloga jo spremlja še danes, ko je minilo že več kot 23 let od premiere prvega dela kultne filmske franšize. Od takrat se ni prav zelo spremenila. Jennifer je danes stara 61 let, a ostaja ista zapeljivka, ki se je spominjamo s filmskega platna. Kjerkoli se pojavi, pritegne veliko pogledov. Pred časom je gostovala v oddaji Jimmyja Kimmla, pojavila se je v oprijeti mali črni obleki in samozavestno pozirala fotografom pred studiem. Ne skriva, da je prestala nekaj lepotnih posegov, zaradi iskrenosti pa ji je javnost naklonjena še bolj. Na svoj račun se je vedno znala pošaliti. "Ne kritiziram nikogar, ki se poskuša pomladiti, ker grem sama po tej poti. Ne morem soditi drugih deklet, ker bom čez nekaj mesecev imela zmrznjen obraz. To bi bilo res hinavsko," je dejala. Nepozabno vlogo je odigrala tudi v filmu Blondinka s Harvarda, kjer je upodobila simpatično in smešno lastnico kozmetičnega salona Paulette Bonafonte, najboljšo prijateljico Reese Witherspoon, ki je igrala glavno vlogo. Jennifer je igrala tudi v številnih drugih filmih in televizijskih serijah, tudi v romantični komediji "Shotgun Wedding" z Jennifer Lopez. Ostaja neporočena in o njenem zasebnem življenju je znano le malo. Nekoč je razkrila, da ne more imeti otrok. Je velika ljubiteljica živali in ima psa Chuya, ki ga je rešila iz mesne tovarne v Južni Koreji.

Izvirna MILF. O Stiflerjevi mami iz Ameriške pite je sanjarila cela generacija pubertetnikov.
Profimedia

Vsi so želeli spati s Stiflerjevo mamo

Priznala je, da je zaradi vloge v priljubljenem filmu Ameriška pita pred več kot 20 leti spala z več kot 200 ljudmi. Lahko bi rekli, daj je postala izvirna MILF, kar je izraz, s katerim Američani označujejo atraktivne ženske srednjih let, pomeni pa "Mama I'd Like To Fu***". Ta izraz je v filmu, na njegovo veliko grozo, skoval prijatelj njenega filmskega najstniškega sina. Zvezdnica je lani čez noč postala prava senzacija, ko je priznala, da je bila po snemanju Ameriške pite leta 1999 deležna veliko akcije. "Po Ameriški piti sem veliko igrala kot MILF in imela veliko spolnih aktivnosti," je povedala v intervjuju za Variety. "Snemanje filma mi je prineslo kar veliko koristi. Mislim, da se je nabralo okoli 200 ljudi, s katerimi sicer ne bi nikoli spala," je razkrila. Med upodobitvijo mame družine Stifler je njena junakinja na vse načine poskušala zapeljati prijatelja svojega najstniškega sina, Paula Fincha.

Priljubljena komedija z Jasonom Biggsom, Shannon Elizabeth, Chrisom Kleinom, Alyson Hannigan in Eugenom Levyjem je v kinematografe prišla leta 1999 in po podatkih portala Box Office Mojo zaslužila več kot 235 milijonov dolarjev po vsem svetu. Po neskončnih letih neuspešnega iskanja dela je postala neustrašna, saj je začutila, da nima česa izgubiti. "Deset let avdicij, ki niso prinesle dela. Strahu ni več, ko se navadiš izgubljati. V tem je svoboda," je dejala. Skoraj je zavrnila vlogo Tanye v seriji Beli lotus, čeprav je njen prijatelj in ustvarjalec serije Mike White vlogo napisal prav zanjo. "Ni mi bilo všeč, kako sem izgledala, ker sem se med pandemijo zredila," je iskrena. "Eno stvar v življenju sem res naredila dobro. Izbrala sem odlične prijatelje. Če Mike White nikoli ne bi bil uspešen in bi Beli lotus zasnoval kot predstavo v majhnem gledališču, kjer so vsi plačali deset dolarjev za ogled, bi bila to najbrž največja stvar, ki se mi je zgodila. Šlo je za ubijalsko delo, ki mu nihče drug ni bil kos," je pojasnila. "Kar je Mike White naredil zame, bi privoščila vsakemu igralcu. Tudi če bi mu spodletelo. Vsi si želimo izzivov in priložnosti."

Zdaj je visoka, simpatično okorna in rahlo nora plavolaska iz Belega lotosa osvojila gledalce in kritike - po zmagi na emmyjih je prejela še zlati globus. Serija na HBO je njeno samotno življenje v New Orleansu postavila na glavo. Vrhunsko ekranizirana zgodba o dogajanju v zakulisju elitnega turizma je projektu prinesla številne gledalce in lovorike. Tudi zanjo je vse kar naenkrat spet zelo drugače. Skoraj tri desetletja je igrala le stranske vloge v hollywoodskih produkcijah, večinoma komične narave, in potrpežljivo čakala, da jo nekdo končno vrne v prvo vrsto.

Rojena je bila v Bostonu, študirala je igro v Los Angelesu in New Yorku, pred kamero je prvič stopila leta 1993 v epizodi serije Seinfeld, kjer je upodobila eno od Jerryjevih deklet. Pred televizijskim debijem je več let delala kot natakarica v New Yorku. Emmyja je prejela za vlogo burleskne in izjemno bogate dedinje Tanye McQuoid v prvi sezoni uspešnice Beli lotos. Konec lanskega oktobra se je začela predvajati druga sezona serije, posneta na Siciliji, kjer Jennifer Coolidge ponovno pokaže ves sijaj svojega talenta za karakterne vloge. Gledalce je razveseljevala tudi kot skrivnostna nepremičninska agentka v Netflixovi miniseriji "The Watcher", ki je bila premierno prikazana 13. oktobra, kmalu bo v kinematografe prišel film "Shotgun Wedding". Moškemu, ki ji je spremenil življenje, bo večno hvaležna. "Rada bi ti samo povedala, Mike White, da si mi dal upanje, čeprav je to konec, saj si me na koncu ubil. A to ni pomembno, saj si resnično spremenil moje življenje na milijon različnih načinov - sosedje kar naenkrat niso bili zlobni do mene in take stvari. Nikoli me niso vabili na zabave, zdaj pa me vabijo vsi," je povedala ob prejemu zlatega globusa za najboljšo stransko vlogo in nato na račun režiserja natresla še nekaj komplimentov. "Če ga ne poznate, morate o njem vedeti nekaj: mar mu je za svet, za ljudi, za živali. Res je eden najboljših ljudi, kar sem jih kdaj srečala, motivira ljudi, da želijo živeti dlje, in tega sama nisem želela. Rada bi samo povedala, da te imam rada in da je bila zabavna noč," je sklenila govor.

Lahko bi me snemali le še od vratu navzgor

Tema, ki je bila v njenem življenju najbolj globoka prav v koronskih dneh, se je medtem razblinila. "Pandemija je name res slabo vplivala. Bil je neverjetno žalosten čas, v katerem sem izgubila tudi družinskega člana, a se od njega nisem mogla niti dostojno posloviti. Vsak dan sem brala tragične novice in fatalistično domnevala, da bo virus zmagal. Nisem razmišljala o delu, ker nisem verjela, da bom preživela. Potem me je poklical Mike White in mi ponudil, da bi igrala v njegovi seriji o bogataših na počitnicah. Mesece sem preživela v samouničevanju, zaprta v hiši, ves dan sem jedla pico. Ni bilo možnosti, da bi bila pred kamero, razen če bi me snemali le od vratu navzgor. Bila sem korak stran od tega, da bi uničila največjo priložnost v svojem življenju, in nikoli si ne bi odpustila," pravi.

Po vlogi v Ameriški piti je spala z več kot 200 ljudmi, “s katerimi sicer nikoli ne bi”.
Profimedia

Ko je končno prispela na Havaje, kjer je nastajala prva sezona Belega lotosa, se je Coolidgeeva bala, da ne bo izpolnila Whitovih pričakovanj, a se je strahov kmalu osvobodila. "Na podlagi mojih filmov ljudje domnevajo, da živim obdana z rožnatimi kavči in puhastimi preprogami. Toda moj dom je zelo stara, temna hiša s srhljivimi oljnimi portreti na stenah. Zgrajena je bila okoli leta 1860 in se od takrat ni zelo spremenila. Videti je mračna, vendar mi je všeč, meni je kul. Ko ljudje prvič pridejo k meni, se počutijo, kot da so na ogledu hiše strahov. Vsako leto priredim zabavo za noč čarovnic," pravi Jennifer, ki živi sama, saj pravi, da je vedno lovila nedosegljive moške in ni s tem nikamor prišla.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta