Kolumna Jureta Novaka: 100 dni

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen
Miru ne bo imela, nova vlada, niti ne počitnic. Dela je enostavno preveč, situacija prenapeta, ozračje prepregreto, podtaknjenci prerazpredeni, finance preluknjičaste, pričakovanja prekonkretna. Pod prste jim bomo gledali vsi, tisti, ki jih že v startu tlačijo v teorije o murgelsko-kumrovških zarotah, in tisti, ki smo jim mandat podelili z doslednim in vztrajnim vztrajanjem na civilizacijskih in političnih normah.

V stotih dneh naredi človek precej. Dobri trije meseci so to. 70 delovnih dni in 14 vikendov. V stotih dneh lahko nova vlada vzpostavi jasne in transparentne pozicije glede notranjih odnosov in odnosov z javnostmi. V stotih dneh lahko začrta in predstavi ključne izzive in prednostne naloge. Konkretno, brez prepisovanja iz koalicijske pogodbe. V stotih dneh mora odpreti omare in z okostnjakov vsaj obrisati prah. Sto dni je dovolj za odločen pričetek postopkov ocenjevanja sposobnosti v zadnjih letih politično nastavljenega kadra.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta