Kolumna Svetlane Slapšak: Odlov in izlov

Svetlana Slapšak Svetlana Slapšak
21.10.2023 06:05
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir
Ti neprijetno birokratski besedi bi nam morali razložiti, kako se izvaja "odvzem" iz narave (še ena neprijetno birokratska beseda naših strokovnjakov) skladno z načeli "upravljanja" z divjadjo. A poglejmo, kako ti besedi pojasnita pojave v družbenem življenju, s katerimi se v zadnjem času srečujemo in do katerih moramo, kot nas opozarjajo, kazati visoko kulturo strpnosti ("kulturen dialog"), če pa se s tem ne strinjamo, smo deležni javne graje, včasih tudi odpusta s funkcije.

Ko zagovorniki krčenja človekovih pravic opravljajo molitve na javnih mestih in zadovoljno ugotavljajo odlov, takoj in na istih mestih opazimo tudi njihov izlov. Eden od molečih pravih moških je pred kamerami preprečil svoji ženi, da bi karkoli rekla v kamero, jo grobo potiskal stran, jo opominjal in vlekel še naprej, nato pa ji povedal, kar ji gre. Morda je ženska res hotela povedati kaj neumnega ali prostaškega, toda pravi moški, ki je malo prej kleče nagovarjal Devico Marijo, je z molitvijo pokazal, kaj misli: molči, žena, nimaš pravice govoriti, gospod župnik so prepovedali, marš domov, tam je tvoje mesto, tam boš videla, kaj pomeni, če me javno sramotiš. Ženska v svetu pravih moških nima osnovnih človekovih pravic. Mavčna Devica Marija ob tem ni potočila niti solze. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta