(POGLED IZ PENZIONA) Lahko noč ali dobro jutro?

Navadili bi se tudi, če bi zaprli vse lekarne, kajne, jih pač ne bi bilo. 140.000 nas je, ki smo se navadili, da nimamo izbranega zdravnika. In kaj moremo? Nič

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Letos nas pa narava res knajpa, vroče, mrzlo, vroče mrzlo … Temu ni videti konca in ko si že v desetletjih mislil, da poznaš vse letne čase, te preseneti mešani letni čas. Kot pri spolu, ko te že – kot sem slišala, da to počno v Angliji – pri zdravniku kljub očitnim sekundarnim spolnim znakom vprašajo, kakšnega spola si. Nič ni več samo po sebi umevno. Kot ni samo po sebi umevno, da govorijo v mariborski vrhuški isti jezik, nekak vodstveni. Sedaj je normalno reči, da se bodo ljudje že navadili. Prvi je morda to izjavil (rekel je sicer, da bo narod pogoltnil, a saj to je isto) sedaj aktualni kandidatki za evropsko komisarko visok uradnik v cerkveni hierarhiji (ne vem, ali sem to prav napisala, ker se na njihove šarže ne spoznam), potem sem prebrala, da je to rekel ob slavni prevari s Koroško cesto podžupan, zdaj vidim, da isti jezik ob zaprtju lekarne na Partizanski cesti uporablja direktor lekarn, ki je, kot zatrdi, prepričan, da se bodo ljudje navadili. In kaj jim drugega preostane? Da planejo v jok in pobegnejo na drevo? Navadili bi se tudi, če bi zaprli vse lekarne, kajne, jih pač ne bi bilo. 140.000 nas je, ki smo se navadili, da nimamo izbranega zdravnika. In kaj moremo? Nič. Navadili smo se tudi na svetlobno polucijo reklam v križiščih, ki ni moteča le za bližnje stanovalce, ampak nevarna tudi za voznike, ker pleni njihovo pozornost. Z ukinitvijo lekarne je postala nekdanja promenada in nekdanja izložba mesta fantomska cesta, ni več pošte, ni Modne hiše (blizu nekdanje hiše mode prodajajo korenje in zelje), ni več lekarne … Lahko noč, Maribor.

Joj ne, se opravičujem. Menda bi morala reči dobro jutro, Maribor, saj imamo tako lepo pobetoniran Lent.

P. S. Imam vprašanje za tiste z načinom razmišljanja in delovanja “saj se bodo ljudje navadili”: A berejo, kar napišejo gospodje Kocuvan, Stare, Šmid, ki glede mesta nimajo spomina zlate ribice? Se vsaj kdaj ob jutranji kavi obregnejo ob njih strokovno pisanje, jim vsaj za trenutek zastane zanos pri načrtovanju novih podvigov? Pa čigav je Maribor? No, samo vprašam.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta