Razumi, kdor more. Jaz sem očitno bolj pri ta počasnih

Končno smo nazaj. Prisežem, da sem dolgo časa razmišljal, da je edino, o čemer ne bom pisal, ta mali, usrani koronavirus. Da ne bom pisal o epidemiji in paniki, pa vladi, pa negativnih novicah, pa o kričanju ljudi, ki se zdaj samo še derejo, nihče več nikogar ne posluša, samo decibeli laježa se še merijo. Groza, utruja me vse. Jaz nisem kanta za smeti in to nočem biti, niti postati. Kdaj bomo končno normalno nazaj?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Potem pa naenkrat, bum, epidemije ni več!, konec je, iznenada. Ej, zunaj smo lahko, lahko se dobimo s prijatelji, lahko klepetamo in se družimo v živo, lahko se sprehajamo po mestu, lahko kolesarimo, v skupinah ali sami. Noro. Balzam. Neka čudna realnost, ki je priletela čez noč in nas zaprla v stanovanja in hiše, je mimo. In ljudem so se odprla vhodna vrata, odprla se je domišljija, kam vse lahko gremo, uf, vsi po lokalih, po trgovinah, ulice polne, kinodvorane in gledališke dvorane sicer prazne, ker tam baje virus lahko zahrbtno napade, pri kupovanju oblek, šraufov ali jogurtov pa ga je mogoče nadzorovati. Razumi, kdor more. Jaz sem očitno bolj pri ta počasnih. Ni prvič. Glavno je, da smo nazaj!
Korona se je končala. No, NIJZ pravi, da še nismo varni, ampak kdo zdaj to posluša, če smo pa po dveh mesecih osvobojeni svojih bunkerjev. Še jaz bolje diham, ampak me nekaj kljuva v glavi. Nekaj je čudnega, v tej sliki mi nekaj ne gre skupaj. Vse je videti normalno, vsi pa z maskami prilepljenimi na obraz. Neka čudna prihodnost je prispela v sedanjost. In izza mask zvočno pridušene trditve, kako se je korona v resnici prilegla, da smo se lahko malo spočili in koliko stvari se je uspelo urediti po hiši. Da zdaj pa gremo zares naprej, ker končno smo nazaj! Kje točno že?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.