(FOTO in VIDEO) Izdelovalec krst je čez noč postal milijonar, do bogastva mu je pomagal ...

Gr.G.
23.11.2020 13:21
Oče treh sinov, za katerega v vasi pravijo, da je dobrega srca, jemlje kamen, ki je iz vesolja padel na njegovo dvorišče za znak, da bo končno dobil hčerko.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Joshua Hutagalung je bil doma, sredi dela, ko je v bližini njegove dnevne sobe pristal precej velik kamen iz vesolja. 2,2 kilograma težki meteorit je medtem uspel prodati za vrtoglavih 1,8 milijona dolarjev, izdelovalec krst iz Indonezije pa že točno ve, kaj bo s tem denarjem počel.

"Zvok je bil tako glasen, da so se tresli celo deli hiše," je povedal za The Sun. 33-letnik opisuje, kako je kot nogometna žoga velik meteorit naredil luknjo skozi streho njegove verande in v zemlji pristal tik ob njegovi dnevni sobi. "Ker je bil prevroč, ga je žena izkopala z motiko. Ko sem ga dvignil iz zemlje, je bil še zmeraj topel. Odnesla sva ga v hišo," je razložil lokalnim medijem.  

Strokovnjaki so ugotovili, da je meteorit, ki velja za enega najpomembnejših najdenih meteoritov doslej, star vsaj 4,5 milijarde let. Menijo, da lahko vsebuje elemente, ki jim bodo dali namige o izvoru življenja. Kamnina je že varno shranjena v tekočem dušiku v Centru za preučevanje meteoritov na Arizonski državni univerzi.

Hutagalung živi v vasici Kolang na severu Sumatre, meteorit pa mu je odkupil zbiratelj iz ZDA, ki je zanj odštel toliko denarja, da se lahko najditelj upokoji, zgraditi pa namerava tudi novo vaško cerkev. Mashable piše, da je prejeto plačilo za vesoljski kamen enako kot 30 letnih plač izdelovalca krst. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta