Samsung na oskarjih, dva dni pred uradno predstavitvijo, razkril novi prepogljivi telefon Z Flip

Gregor Grosman Gregor Grosman
10.02.2020 10:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Še pred načrtovano uradno predstavitvijo 11. februarja, je Samsung v reklamnem spotu, ki so ga predvajali med podelitvijo oskarjev, razkril novi prepogljivi mobilni telefon. Imenoval naj bi se Galaxy Z Flip. 
{embed_youtube}https://youtu.be/WxbHs1QBs_4{/embed_youtube}
Družba Samsung naj bi jutri predstavila novo družino mobilnikov, med njimi tudi Galaxy Z Flip, pri katerem gre za prepogljivi  mobilni telefon s steklenim (ne več plastičnim) zaslonom. V reklamnem spotu prikazujejo Z Flip, kako ga lahko za potrebe boljšega video komuniciranja postavimo na mizo in pri tem zaslon namestimo v kotu 90 stopinj. V takšni poziciji je mobilnik zelo podoben ogledalu za ličenje, kot ga uporablja nežnejši spol. Je tudi precej majhen, veliko manjši od modela Galaxy Fold. 
{twitter}https://twitter.com/reckless/status/1226678928120655872{/twitter}
Prav tako se Galaxy fold iz podolgovate naprave odpre v skoraj pravokotni zaslon, medtem ko je Z Fold zložen pravokoten, odpre pa se navzgor v podolgovati zaslon. Kot je mogoče razbrati z videa, je Samsung na zunanjo stran namestil zgolj zelo majhen barvni zaslon, na katerem se v zaprtem načinu prikaže identiteta klicočega, klic pa lahko sprejmemo ali zavrnemo. 
Mehanizem za prepogibanje je na prvi pogled zelo podoben tistemu pri Foldu, tudi pri Z Flip je videti, kot da se naprava ne zloži povsem, saj je na sredi zaslona prepognjenega mobilnika mogoče opaziti majhno luknjico. 
{embed_youtube}https://youtu.be/tiRk6qZNxAk{/embed_youtube}
Če gre verjeti govoricam, bo Z Flip cenovno precej bolj ugoden od njegovega velikega brata. Kupiti naj bi ga bilo mogoče v drugem četrtletju 2020, o karakteristikah vgrajenih komponent pa še ni veliko znanega. Imel naj bi celo 108 megapiksel kamero.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta