(FOTO) "Daljinski upravljalnik" za dva tisočaka

Gregor Grosman Gregor Grosman
08.01.2020 16:49

"Kaj pa imaš to, daljinski upravljalnik," je bilo najpogostejše vprašanje večine ljudi, ko so na mizi videli ležati prepogljivi mobilnik Samsung Galaxy Fold.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Minule praznike in skok v novo leto smo preživeli v družbi prvega Samsungovega prepogljivega mobilnega telefona, ki je bil tudi v Sloveniji v fazi prednaročil zelo hitro razprodan. Petdeset kupcev naj bi se po naših informacijah nemudoma odločilo za nakup in bilo pripravljeno za posebneža med mobilniki odšteti 2000 evrov. 1999, če smo natančni. Ko greš v večernih urah sam na sprehod po gozdu, moraš pač odmisliti dejstvo, da imaš v žepu dva tisočaka evrov vredno napravo. 
Galaxy Fold je debel za dva običajna mobilnika, težek sprejemljivih 276 gramov (175 gramov tehta Samsung Galaxy S10 Plus, 157 gramov Galaxy S10, 196 gramov Note 10+, 168 gramov Note 10), dimenzije prepognjene naprave merijo 62,8 x 160,9 x 17,1 milimetra, odprt pa meri 117,9 x 160,9 x 7,6 milimetra. Skoraj tablične dimenzije, a ne povsem. Tudi razmerje stranic je posebno. Folda ne moremo priporočati vsem uporabnikom, saj mora lastnik natančno vedeti, kaj bo z njim počel in mora ceniti možnost večopravilnosti. Hitro in enostavno je mogoče s stranske programske vrstice potegniti še drugo in tretjo aplikacijo, ter po zaslonu razvrstili tri, vsako v svoj kotiček. Konkretno smo hkrati uporabljali spletni brskalnik, Messenger in Google Maps navigacijo. Vse troje je, tudi zahvaljujoč zmogljivemu osem-jedrnemu procesorju in 12 Gb sistemskega pomnilnika, delovalo gladko in brez zatikanja.

Prepogljivi Samsung Galaxy Fold se tudi kot elektronski bralnik zelo dobro odreže.
Gregor Grosman

Pisan na kožo tudi Instagram generaciji

Nenavadne dimenzije notranjega zaslona (Fold ima 18,5-centimetrski (7,3-palčni dinamični AMOLED zaslon z ločljivostjo 2152 x 1536 točk), so kot na kožo pisane instagram generaciji. Družbeno omrežje je zgrajeno okoli fotografij kvadratnega formata, ki na Foldu zgledajo odlično. Tudi brskanje po Facebooku in spletu daje občutek, da imamo v rokah tablični računalnik. 
Sekundarni zaslon, ki ga najdemo na zunanjosti mobilnika (ločljivot 1680 x 720 točk), je prav tako dobro opravljal svojo nalogo. Za telefoniranje, prebiranje SMS-jev, tudi brskanje po spletu in navigiranje praktično ni potrebno odpirati mobilnika. Zaslon resda ne sega od roba do roba in je okoli njega nenavadno debel rob. Ni pa primeren za ogled video posnetkov, sploh na spletnih straneh, ki ne omogočajo celozaslonskega načina in s tem rotiranja v vodoravno lego. 

Prepognjen in razprt: Samsung Galaxy Fold.
Gregor Grosman
Mehanizem za pregibanje zaslona smo dodobra preizkusili tudi na -5 stopinjah Celzija, kjer je odpiranje in zapiranje delovalo brez težav in zatikanja.
Gregor Grosman

Na mrazu brez težav in škripanja

Fold med je telefoniranjem v rokah enostavno držati, saj je debelejši od običajnih mobilnikov in ne drsi iz rok.
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta