Samsung zaradi težav z zasloni zamaknil izid prepogljivih mobilnikov

Gregor Grosman Gregor Grosman
23.04.2019 14:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
DJ Koh med predstavitvijo prvega pregibnega mobilnega telefona Galaxy Fold v San Franciscu. 
EPA

Nekateri izmed prvih srečnežev, ki so lahko v rokah držali in preizkušali prepogljivi mobilnik Samsung Fold, so med testiranji naleteli na nekaj težav, zaradi katerih se je proizvajalec sedaj odločil zamakniti izid težko pričakovanih mobilnih telefonov. Preizkuševalci so namreč, misleč, da je prek prepogljivega zaslona mobilnika nameščena zaščitna folija, le-to skušali odstraniti, kar pa je povzročilo poškodbo zaslona in posledično nedelovanje tega. Zanimanje za Fold je bilo že prvi dan, ko so 12. aprila omogočili prednaročila tako veliko, da so morali že naslednji dan, torej 13. aprila, ponovno zapreti rezervacije. V tem času si je Fold rezerviralo preko 14.585 ljudi.
{embed_youtube}https://youtu.be/vtqtyyGZvXM{/embed_youtube}
V ZDA je nameraval Samsung 1980 dolarjev dragi model Fold poslati v prodajo 26. aprila. Kot so zapisali pri MobileWorldLive je proizvajalec sporočil, da "medtem ko je nekaj preizkuševalcev z njimi delilo velik potencial, ki ga vidijo, so nam drugi pokazali, da naprava potrebuje dodatne izboljšave, ki bi zagotovile najboljšo uporabniško izkušnjo." V sporočilu za javnost še piše, da bodo izvedli dodatna testiranja, novi datum prodaje pa sporočili v naslednjih nekaj tednih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta