V olimpijski vasi bodo športniki spali na posteljah iz kartona. Je to zaradi preprečevanja pretesnih stikov?

Gr.G.
19.07.2021 20:24
Od 18.000 postelj jih namerava organizator 8000 uporabiti tudi prihodnji mesec za paralimpijske igre.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Anti-seks" postelja, kot so jo poimenovali številni tekmovalci na letošnjih olimpijskih igrah. 
Profimedia

Le še nekaj dni nas loči od začetka olimpijskih iger v Tokiu, prvi športniki so že prispeli v olimpijsko vas in se udobno namestili v svojih sobah. Od tam pa so mnogi poročali o nenavadni situaciji, saj so postelje atletov narejene iz kartona.

Nekateri so fotografije kartonastih postelj delili na družbenih omrežjih in ugibali, ali je to ukrep, s katerim želi organizator preprečiti spolne odnose med udeleženci. Ameriški tekač Paul Chelimo ugiba, da takšna postelja zagotovo ne more vzdržati dveh oseb in je tako intimnost med športniki nemogoča, piše The New York Times.

Da so postelje, ki jih je mogoče skoraj v celoti reciklirati in jih proizvaja japonsko podjetje Airweave, dovolj vzdržljive, pa je želel dokazati Rhys McClenaghan, telovadec z Irske. V videu, ki ga je objavil na svojem twitter profilu, skače po kartonasti postelji, ki se ne prelomi. 

Od 18.000 postelj jih namerava organizator 8000 uporabiti tudi prihodnji mesec za paralimpijske igre, japonski proizvajalec pa je v svoji izjavi za javnost zatrdil, da so njihove postelje iz kartona pravzaprav močnejše, kot če bi bile izdelane iz lesa ali kovine. Postelje so modularne, mogoče jih je prilagoditi za različne višine ljudi, njihova nosilnost pa znaša do 200 kilogramov, kar je dovolj za večino športnikov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta