(VIDEO) Na plaži grabili in kamenjali izgubljeno mečarico, ki je kmalu zatem poginila

M.R.
16.07.2019 10:10

Grčijo so pretresli posnetki, ki so nastali na plaži v Halkidi, prikazujejo pa turiste, ki so v vodi kamenjali mečarico. Ta je pozneje poginila, uradnega vzroka za smrt še ni, številni pa so ogorčeni, saj so prepričani, da je žival poginila zaradi objestnega ravnanja turistov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zato je na spletu peticijo za pregon objestnih turistov podpisalo že več kot 27.000 ljudi. 
Na posnetku, ki se je hitro razširil v Grčiji, je mogoče videti več mladih moških, ki skušajo zgrabiti okoli en meter dolgo ribo, ostali pa proti njej mečejo kamne in druge predmete. Po določenem času ribi le uspe pobegniti, sledijo pa ji moški in še več kamnov. 
Pozneje so jo predstavniki oblasti v zalivu našli poginulo. 
{embed_youtube}https://youtu.be/hu3yfUUchZg{/embed_youtube}
Podpisniki peticije menijo, da bi morali objestne turiste denarno kaznovati, prav tako pa bi morala po njihovem prepričanju kazen doleteti tudi zaposlene v zalivu, ker niso posredovali. Peticijo bodo poslali grški policiji in državnim organom za zaščito živali. 
"Čas je, da ustavimo grozljive načine zlorabe živali v naši državi. Zahtevamo globo za vse, ki so bili vpleteni ... in tudi za zaposlene v zalivu, ki naj bi bili tam, a niso reagirali," je zapisano v peticiji. 
Po nekaterih informacijah naj bi se kopalci na plaži sprva bali, da je v zaliv priplaval morski pes. Drugi so menili, da je riba tako blizu obale priplavala, ker da je iskala prostor za drstenje. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/teletai.mpoukouras/videos/1071543493054712/{/facebookpost}
Predstavnik grških oblasti je pojasnil, da je žival izgubila orientacijo in po nesreči prišla tako blizu turistov. "Minuto po incidentu s kopalci jo je reševalec našel mrtvo v morju," je povedal predstavnik. Nato so jo potegnili iz vode in jo predali veterinarjem, ki naj bi naredili obdukcijo. Ta naj bi pokazala, zakaj je riba poginila. 
Krožijo tudi nepotrjene informacije, da naj bi posnetek že dobilo tožilstvo, ki se bo odločalo o morebitnem pregonu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta