Boštjan Kline: Če bi ljudje videli in vedeli, bi govorili drugače

Uroš Gramc Uroš Gramc
03.04.2020 00:41

Naš najboljši smukač zadnjih let ima kljub slabi sezoni ogromno motiva za naprej in pojasnjuje, zakaj koronakriza zanj ni noben šok

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Dolgčas, kaj je to dolgčas, pravi Boštjan Kline, ki mu v časih predpisane samoizolacije kdaj še kar zmanjka časa. Malce morda, ker se ne zna organizirati, prizna Mariborčan, precej pa, ker ima pestro družinsko življenje s sinom, ki gre letos v šolo, in dvema psoma. "Da imamo psa in moramo iti v naravo, je vrhunsko. Zjutraj, dopoldne gremo na sprehod, kaj skuhamo za kosilo, potem pa gremo spet na sprehod. Sami trije seveda. Z Jakom se grem tudi rad vozit z BMX-om, ker mu je to ful fora, pogledamo kak otroški film, sam pa serije, če imam čas. Ne, ni nam dolgčas," je o vsakdanjiku te dni razlagal naš prvi smukač zadnjega obdobja, ki pa mu na smučeh ne gre najbolje. A o tem nekoliko kasneje, najprej o druge sorte krizi - zdravstveni.
Življenja v karanteni je sicer kar vajen, ko se po tekmah in treningih vrača domov. "Že nasploh smo radi skupaj in se zadržujemo doma. Neki šok za nas to ni. Imamo ustaljene navade in se nam življenje ni kaj dosti spremenilo, razen to, da ne hodimo ven jest in ne v trgovino za vsako figo. Moramo pač ravnati odgovorno," se zaveda 29-letnik.
Vas je šokiralo, kako se je koronavirus razpasel po svetu?
"Ne, ni me ful pretreslo ali presenetilo, ker je bilo dosti govora o pandemiji in kako se to lahko razširi. Bilo je le vprašanje časa in zdaj smo padli v to. Pomembno je, da se zavedamo, da so nekateri ljudje zelo ogroženi. Verjetno za zdravje tistih, ki imamo dober imunski sistem, ni tako nevarno, je pa za ogromno drugih."

Boštjan Kline prisilni počitek rad izkoristi za skok na Pohorje z družino, psoma, sam. 
Osebni Arhiv
Osemnajsto mesto v Hinterstoderju je najsvetlejši trenutek sezone, ki je za pozabo. 
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta