(FOTO in VIDEO) Nova medalja za Slovenijo v Pekingu: Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc prepričljivo do zlata!

ŠR
07.02.2022 14:31

Smučarski skakalci Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj in Peter Prevc so spisali zgodovino in zmagali na premierni tekmi mešanih ekip v Pekingu. Slovenci so na srednji skakalnici osvojili že tretjo kolajno teh iger in obenem tretjo za Slovenijo v Pekingu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa
Epa

Z današnjo zanesljivo zmago so na tekmi, polni diskvalifikacij, z ogromno prednostjo 111,2 točke prehiteli Rusijo na drugem mestu, do brona pa je presenetljivo prišla Kanada, ki je za Slovenijo zaostala kar za 156,9 točke. V kanadskem taboru kot glavni trener že vrsto let deluje slovenski strokovnjak Bine Norčič.

Že v prvi seriji, ki so jo zmotile tri diskvalifikacije v japonskem, avstrijskem in nemškem taboru, so Slovenci končali na prvem mestu med desetimi reprezentancami in nabrali 49 točk prednosti pred najbližjimi zasledovalci Norvežani.

Epa
epa09735700 Team of Slovenia celebrate winning the Mixed Team Ski Jumping Normal Hill final at the Zhangjiakou National Ski Jumping Centre at the Beijing 2022 Olympic Games, Zhangjiakou, China, 07 February 2022. EPA/Kimimasa Mayama
Kimimasa Mayama
epa09735699 Team of Slovenia celebrate winning the Mixed Team Ski Jumping Normal Hill final at the Zhangjiakou National Ski Jumping Centre at the Beijing 2022 Olympic Games, Zhangjiakou, China, 07 February 2022. EPA/Kimimasa Mayama (foto: Kimimasa Mayama)
Kimimasa Mayama

Slednji so diskvalifikacijo doživeli v finalu, tako da je bila pot do zmage na prvi tekmi mešanih ekip v zgodovini na široko odprta.

Vendar pa so slovenski skakalci danes svoje delo opravili z odliko in bi stopili na najvišjo stopničko, četudi ne bi bilo nobene diskvalifikacije, in zasluženo slavili.

Nika Križnar

Reuters
Epa
epa09735602 Ursa Bogataj of Slovenia during the Mixed Team Ski Jumping Normal Hill first round at the Zhangjiakou National Ski Jumping Centre at the Beijing 2022 Olympic Games, Zhangjiakou, China, 07 February 2022. EPA/KIMIMASA MAYAMA (foto: Kimimasa Mayama)
Kimimasa Mayama

Peter Prevc

Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta