(FOTO) Ko ti mama nameri daljavo: Bor Pavlovčič do uspeha kariere na domači letalnici

Zoran Mijatović
26.03.2021 19:26
Karl Geiger premagal veter, konkurenco in težave s čevljem, za prvi slovenski presežek pa je z najljubšim rezultatom kariere poskrbel domačin Bor Pavlovčič
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Skakalec domačega kluba je stopil na stopničke.
Andrej Petelinšek
REŠITE KVIZ! Preizkusite svoje znanje o smučarskih poletih v Planici

Že na prvi tekmi je bil blizu, tokrat pa mu je zares uspelo. Bor Pavlovčič, ki prihaja prav iz planiškega kluba, je končno pristal na stopničkah. Kot prvi domačin v Planici sploh. Tretje mesto si je prislužil, drugič v sezoni, potem ko je bil že tudi drugi v Klingenthalu. A ni dvoma: "To je moj najljubši rezultat. Te stopničke mi pomenijo največ. Domač teren in še letalnica."

Kolegi iz reprezentance so čestitali 22-letniku.
Andrej Petelinsek
Bor Pavlovčič je prvi skakalec iz domačega kluba, ki je v Planici poletel do stopničk.
Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Le 2,5 točke več si je prislužil drugouvrščeni Rjoju Kobajaši (231 m), za dobrih dvanajst je bil od Pavlovčiča boljši zmagovalec Karl Geiger (232 m), decembra tu že svetovni prvak v poletih. Prav nad njim je bil mladenič navdušen: "Geiger je imel zgoraj na zaletni mizi težave s čevljem. Zaponka nad vezalkami se mu je strgala. To so potem nekako rešili. Če bi se to meni zgodilo, bi mi bilo nelagodno. Bila bi dodatna stvar, ki bi me lahko iztirila. Očitno se on ni pustil zmesti. Vsa čast."

Karl Geiger je slavju na SP v poletih dodal še zmago planiško zmago v svetovnem pokalu.
Andrej Petelinsek

Pavlovčičev uspeh je dopolnil Domen Prevc s četrtim mestom. Tudi zaradi njega bo Slovenija na jutrišnji moštveni tekmi ob 10. uri v najožjem krogu favoritov za zmago. Ekipo bosta dopolnila tokrat enajsti Žiga Jelar in dvanajsti Peter Prevc. S 26. mestom je razočaral Anže Lanišek, ki nam je neformalno dejal, da četudi bi ga trener uvrstil na ekipno tekmo, bi sam zaradi preslabe forme mesto prepustil komu drugemu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta